Omgevingsadviseur

Logo's van Gemeente De Wolden en Gemeente Hoogeveen met groen en blauw golfmotief onder elk logo.

Aanvraagnummer: 1458
Organisatie: Samenwerkingsorganisatie de Wolden/Hoogeveen
Locatie: Samenwerkingsorganisatie de Wolden/Hoogeveen
Uren per week: 28-36 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Drenthe
Startdatum: 01-07-2024
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 22-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (SWO) geeft met ruim 900 medewerkers uitvoering aan de gemeentelijke taken en verleent diensten aan ongeveer 80.000 inwoners van de twee gemeenten. Dit maakt ons de op één na grootste gemeentelijke organisatie in Drenthe. Daarnaast zijn wij een unieke organisatie doordat we werken voor 2 verschillende gemeenten. We zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.werkenbijdeswo.nl


Opdracht

Bij de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen zoeken we voor het team Ruimtelijke Ordening & Milieu een Omgevingsadviseur. In deze tijdelijke functie ben je onderdeel van een integraal werkend team. In deze dynamische rol zit je in het hart van het ruimtelijk proces. Je neemt lopende zaken over en rond deze af en je zorgt op jouw beurt weer dat nieuwe zaken worden opgepakt en ingevoegd. Wij verwachten dat je staat voor jouw adviezen en anderen (bestuurders, collega’s, ontwikkelaars, etc.) hierin mee weet te krijgen. Ondanks vaststaande procedures is ieder dossier anders en uniek. Je krijgt de mogelijkheid om:

  • Advies te geven over milieuzaken in de breedste zin van het woord, variërend van geluid en externe veiligheid tot luchtkwaliteit.
  • Verantwoordelijk te zijn voor omgevingsaspecten in ruimtelijke plannen en zo de toekomstige ontwikkelingen in onze gemeenten vorm te geven.
  • Invulling te geven aan ruimtelijke ontwikkelingen en aan verschillende overlegplatforms, zoals de omgevingstafel en woningbouwprojecten.
  • Je expertise in te zetten bij de herontwikkeling van locaties in onze gemeenten.
  • Milieubeleid te ontwikkelen en als projectleider te fungeren bij uiteenlopende milieuprojecten, waarbij jouw ideeën het verschil kunnen maken.
  • Samen te werken en af te stemmen met de experts van de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe, waardoor je toegang hebt tot een schat aan kennis en aan netwerkmogelijkheden.
  • Te werken aan diverse projecten in samenwerking met collega's van verschillende afdelingen, zoals het Strategisch Beleidscentrum, Vergunningverlening, Groen, en Water. Hierdoor bouw je brede expertise op.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als omgevingsadviseur, milieuadviseur of een vergelijkbare rol.


Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)

3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau op het gebied van sociale geografie, planologie, bestuurswetenschappen of rechten; (50 punten);
4. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied ruimtelijke ordening (30 punten);
5. Minimaal 2 aantoonbare werkervaring bij een overheidsorganisatie (10 punten).
6.Aantoonbare kennis van relevante wetgeving, zoals de Wro, Wabo en de Omgevingswet aantoonbaar gemaakt door een voorbeeld (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.


Benodigd aantal professionals

1


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
Is hybride werken mogelijk: ja


Planning

De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandag 27 mei 2024 in de middag