Privaatjurist (voorkeurskandidaat in beeld)

Logo van Maashorst met een gestileerde paarse 'm' en de naam in grijze kleine letters.

Aanvraagnummer: 898
Organisatie: Gemeente Maashorst
Locatie: Uden
Uren per week: 24 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 1-6-2024 t/m 1-12-2024
Regio: Noord-Brabant
Startdatum: 1-6-2024
Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 09-05-2024 13:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Dit ga je doen

Als juridisch adviseur bij Maashorst werk je mee aan plannen voor gebiedsontwikkeling en grondzaken. Onder andere voor woningen, bedrijfshuisvesting, maatschappelijk vastgoed, supermarkten en parkeergarages. Je pakt een stukje publiekrecht op, maar focust veelal op het privaatrecht. Wanneer een boer zijn of haar land bijvoorbeeld wil gebruiken voor woningbouw, geeft diegene dat aan bij de gemeente. Het initiatief wordt daarna in de zogeheten regiekamer besproken. Aan jou de taak om tijdens dit gesprek de privaatrechtelijke aspecten in te brengen, bijvoorbeeld rondom kosten en termijnen.

Lijkt het initiatief haalbaar? Dan stel je overeenkomsten op. Denk aan intentie-, ontwikkel-, huur-, koop-, aannemings-, anterieure- en samenwerkingsovereenkomsten. Vaak is hierbij sprake van onderhandeling met de juridisch adviseur of initiatiefnemer, bijvoorbeeld over de verantwoordelijkheid bij risico’s als planschade en nadeelcompensatie. Jouw rol is veelal adviserend, zowel binnen als buiten de organisatie. Naast dat je mensen op juridische consequenties wijst, zorg je voor toezicht op de naleving van voorwaarden en afspraken. Ook ga je aan de slag met het beoordelen van notariële akten en documenten én het opstellen van juridische documenten. En je vertegenwoordigt de gemeente in gerechtelijke procedures.

VOORKEURSKANDIDAAT IS IN BEELD.

Weging prijsdeel: 25 %

Motivatiebrief

Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
  • Waarom, gemotiveerd, keuze voor deze opdracht.
  • Waarom, gemotiveerd, keuze voor de gemeente Maashorst.

Weging: 15 %

Afgeronde opleiding

Minimaal een HBO-opleiding. Zeer goede kennis van de Wet ruimtelijke ordening en privaat- en publiekrecht.
Weging: 10 %

Ervaring

Minimaal vijf jaar ervaring binnen een gemeente als privaatjurist in een team Economie en Gebiedsontwikkeling.
Weging: 25 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
  • M.n. de gevraagde ervaring binnen een gemeente, in een vergelijkbare functie.
Weging: 25 %
De gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdagochtend 17 mei.