Projectleider Gebiedsontwikkeling

Logo van Leidschendam-Voorburg met een kroon, drie golven en een vlam in een gouden kleurstelling, met daarnaast de naam van de gemeente geschreven.

Aanvraagnummer: 875
Organisatie: Gemeente Leidschendam-Voorburg
Locatie: Leidschendam
Uren per week: 32 tot 36 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 03-06-2024
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 22-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Een sociale en ondernemende gemeente met ruim 75.000 inwoners. Hier werken we samen met 650 collega’s aan de best mogelijke dienstverlening voor inwoners, bedrijven en instellingen. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Onder het motto: vertrouwen, verbinden en verantwoordelijkheid.

Opdracht
Ben jij een bevlogen en overtuigende projectleider met ervaring in het aansturen van ruimtelijke projecten? Dan zoeken wij jou. Voor een periode van 6 maanden voor vervanging wegens zwangerschapsverlof en het opzetten van één a twee nieuwe projecten hebben we een mooi takenpakket aan ruimtelijke vraagstukken. De projecten bevinden zich in verschillende fases, van eerste initiatief en verkenning van de haalbaarheid tot begeleiding van het uitwerken van deelprojecten en het beoordelen van de plannen in samenwerking met een kwaliteitsteam.

De hoofdtaken van een projectleider gebiedsontwikkeling zijn:

  • Je realiseert woningbouwplannen en stedelijke gebiedstransformaties
  • Je geeft leiding aan interessante ruimtelijke projecten
  • Je werkt samen en onderhoud goed contact met verschillende belanghebbenden
  • Je boekt resultaten en betrekt interne en externe stakeholders

We zoeken 1 of 2 professionals voor deze opdracht. Het is mogelijk om je als duo in te schrijven of om je voor een deel van de opdracht in te schrijven. De projecten kunnen dan verdeeld worden naar affiniteit en/of ervaring, door bijvoorbeeld een onderscheid te maken tussen projecten die zich meer in de beginfase of meer in de eindfase bevinden. Voor beide geldt een minimum beschikbaarheid voor 16 uur per week.

Ben je benieuwd naar het totaaloverzicht van onze projecten, neem dan eens een kijkje in ons Projectenboek .

Competenties

  • Je pakt de leiding, organiseert eigenaarschap en hebt gevoel voor je positie
  • Je denkt vooruit, voelt politieke gevoeligheden haarfijn aan, houdt het overzicht en kunt moeiteloos schakelen van individueel belang naar algemeen belang;
  • Je bent een goede gesprekspartner in de projectteams en voor de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever;
  • Je bent omgevingssensitief, je hebt gevoel voor belangen van verschillende partijen;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt een goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift.

Gunningscriteria (weging)
5. Minimaal 5 jaar werkervaring als projectleider gebiedsontwikkeling (30 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Projectleider Gebiedsontwikkeling bij gemeenten in de afgelopen 10 jaar (20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring binnen een kwaliteitsteam (20 punten);
8. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in projecten met meerdere opdrachtgevers (15 punten);
9. Aantoonbare werkervaring in alle fasen van gebiedsontwikkeling van initiatief tot realisatie, benoem waar dit is opgedaan (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Projectleider Gebiedsontwikkeling;
3. Uiterlijk per 3 juni 2024 beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week () voor de volledige opdracht en eventuele verlengingen;
4. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop (geen iPad); de werkplekken van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn voorzien van USB-C (Thunderbolt) docking beeldschermen.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11/12.

Benodigd aantal professionals
1 of 2

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
Maandag tot en met vrijdag, bij deelopdracht in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 26 april 2024 van 09.00 uur tot 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 24 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.