Projectleider Implementatie Woo

Logo van gemeente westland met een gestileerde witte figuur die een ploeg trekt op een zwarte achtergrond, naast de naam in blauwe en groene blokken.

Aanvraagnummer: 1614
Organisatie: Gemeente Westland
Locatie: Westland
Uren per week: 32 per week
Tarief: €99,20 per uur
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 27-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!


Opdracht

De gemeente Westland is een gemeente in beweging. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een goede fundering voor de implementatie van de Woo. Nu is het moment om dit verder in praktijk te brengen en de organisatie hierin mee te nemen.

Als projectleider heb je een belangrijke rol bij het optimaliseren van het proces voor passieve openbaarmaking en de voorbereiding voor de actieve digitale openbaarmaking. Dit proces wordt ondersteund door het Woo-bureau. Je bent de spil die verschillende onderdelen binnen de organisatie met elkaar verbindt en de organisatie meekrijgt in de ontwikkelingen ten aanzien van de Woo. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van informatiehuishouding en informatie op orde en draagt actief bij aan het verbeteren van de informatiehuishouding op de 11 categorieën van de Woo. Dit doe je in samenwerking met de collega’s van informatiebeheer.

Je bent eerste aanspreekpunt van het implementatieteam en ondersteunt de werkvelden bij het inzichtelijk maken en realiseren van aanpassingen in de organisatie, werkprocessen, (informatie) systemen en bewustwording onder medewerkers om (actieve) openbaarmaking tijdig mogelijk te maken.


De organisatie

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Uurtarief maximaal € 99,20 (schaal 11) inclusief Flextender Fee en reiskosten, exclusief btw;
2. Minimaal afgeronde hbo Bachelor opleiding;
3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider op het gebied van implementatie en optimalisatie van processen;


Gunningscriteria (weging)

4. Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 7 jaar in de rol van projectleider en/of kwartiermaker (35 punten);
5. Aantoonbare werkervaring op het gebied van informatiehuishouding (20 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar op het gebied van implementatie van wetgeving en/of informatievoorziening in primaire en bedrijfsvoering processen (30 punten);
7. Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 7 jaar met veranderprocessen binnen een overheidsorganisatie (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je / de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Benodigd aantal professionals

1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma, di, wo, do, vr.


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland vanaf woensdag 29 mei 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 28 mei 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.