Projectleider Projectmatige ontwikkeling

Logo van gemeente midden-groningen met een gestileerde witte 'm' in een cirkel op een blauwgroen achtergrond, met daaronder de naam.

Aanvraagnummer: 2579
Organisatie: Gemeente Midden-Groningen
Locatie: Gemeente Midden-Groningen
Uren per week: 24 per week
Tarief: €140 per uur
Regio: Groningen
Startdatum: 10-07-2024
Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 08-07-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

Help jij mee om Midden-Groningen net iets mooier, veiliger en duurzamer te maken?
Deze functie biedt jou de kans om samen vorm te geven aan de toekomstbestendige gemeente die wij voor ogen hebben. Bouw jij met ons mee? Dit is waarom wij jou nodig hebben Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Een ambitieuze gemeente waar iedereen met plezier kan wonen, leven, recreëren, ondernemen en werken. Samen met inwoners, bedrijven en organisaties maakt de gemeente deze ambitie mogelijk. Een ruimtelijke sfeer met pittoreske dorpen, stoere boerderijen en prachtige natuur. Maar ook een gemeente met een stedelijk karakter, nog geen kwartier rijden van de stad Groningen. Ons nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur is voorzien van een theater, bibliotheek, muziekschool en grand café, kortom een prachtige ontmoetingsplek voor zowel inwoners als collega's. Een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen, zoals sociale achterstanden en aardbevingsproblematiek.Waarom wij op zoek zijn naar jou?
Het domein Leefomgeving bestaat uit de teams Projecten & Grondzaken, VTH (vergunningverlening, toezicht en handhaving), Ruimtelijke en Economische ontwikkeling, Beheer Openbare ruimte, Afvalinzameling & Rioolbeheer, Gebiedsbeheer en een Stafbureau. Daarnaast maakt het programma Duurzaamheid & Energie onderdeel uit van dit domein. Alles wat in de leefomgeving gebeurt willen we integraal aanpakken.

De gevolgen van de gaswinning, energietransitie, de nieuwe Omgevingswet, voldoende betaalbare woningen realiseren; Midden-Groningen kent veel grote uitdagingen. Dankzij de hulp van het Nationaal Programma Groningen kunnen wij volop investeren in een omgeving die klaar is voor de toekomst.

Het team Projecten & Grondzaken speelt hierin een belangrijke rol. Samen met jouw 20 collega’s in je team houd jij je voornamelijk bezig met projecten in de fysieke leefomgeving, bestaande uit gebiedsontwikkelingen, (maatschappelijke) vastgoedopgaven en woning-bouwopgaven.

Kandidaatomschrijving

We zijn op zoek naar iemand op senior niveau met uitgebreide werkervaring (meer dan 10 jaar), bij voorkeur binnen een gemeente, op het gebied van gebiedsontwikkeling, vastgoed en planologie. Je hebt een bewezen staat van dienst in het succesvol afronden van complexe en belangrijke projecten, waarbij je zelfstandig binnen vastgestelde kaders zoals budget, planning en kwaliteit hebt geopereerd.

Je hebt een goed overzicht van het speelveld en beschikt over uitstekende projectleiderschapsvaardigheden. Kennis van het openbaar bestuur, projectmanagement, regievoering, directievoering/bouwkundig toezicht, ruimtelijke ordening en infrastructuur is essentieel. Als senior projectleider weet je hoe je het kostenverhaal moet regelen en ben je een sterke coach voor junior en medior projectleiders en projectsecretarissen. Je bent vakbekwaam, ervaren en gericht op resultaten, en je tilt het projectleiderschap naar een hoger niveau.

Verder vragen we:
  • Een afgeronde relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau
  • Een afgeronde opleiding op het gebied van projectmanagement

Eisen

Opleiding
Een afgeronde relevante HBO opleiding, aantoonbaar met CV.
Opleiding
Een afgeronde opleiding op het gebied van projectmanagement, aantoonbaar met CV.

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 20 %


Ervaring
De kandidaat heeft ervaring met complexe vraagstukken tav gebiedsontwikkeling, aantoonbaar met CV.
Weging: 30 %


Ervaring 2
De kandidaat heeft ervaring binnen gemeentelijke organisatie, aantoonbaar met CV.
Weging: 25 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
We gaan de top drie kandidaten toetsen op de mate waarin kennis en ervaring aansluiten op de uit te voeren werkzaamheden.

Weging: 25 %

Interviewplanning

De gesprekken zullen worden gevoerd in de week 28.