Projectmanager Gebiedsontwikkeling Nieuwe Sloot

Logo van alphen aan den rijn, met de naam in blauwe tekst met een gestileerde blauwe boog over de laatste drie woorden.

Aanvraagnummer: 895
Organisatie: Gemeente Alphen aan den Rijn
Locatie: Alphen aan den Rijn
Uren per week: 28 tot 32 per week
Tarief: €105 per uur
Duur van de opdracht: 12 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 10 maand(en)
Sluitingsdatum: 25-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Wij zijn een 100.000 plus gemeente, onderdeel van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland en deelnemer aan de G40. In de groen-blauwe stad midden in het Groene Hart vind je een unieke combinatie van stedelijke projecten en ruimtelijke vraagstukken in een landelijk gebied.132,5 km², waarvan 6 km² water en 8 kernen, midden in het Groene Hart: dat is Alphen aan den Rijn.

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid zijn onze kerncompetenties. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Opdracht
Als projectleider Nieuwe Sloot -Kennedylaan werk je aan de gebiedstransformatie van de locatie Nieuwe Sloot naar een leefomgeving met 300/350 woningen. De ontwikkeling zit in het stadium dat de aanbesteding loopt om marktpartijen te selecteren voor de verdere uitrol naar ontwikkeling & realisatie. De gekozen marktpartij gaat het plan uitwerken binnen de kaders van de aanbesteding. Jij begeleidt samen met je projectgroep deze ontwikkeling.

Naast Nieuwe Sloot bereid je ook de herontwikkeling voor van een vrijkomende schoollocatie binnen de stad. Dit proces is opgestart en zit nu in de participatie met stakeholders om te komen tot een herontwikkelingsplan. Het proces/traject wordt in samenhang gedaan met de plaatselijke woningcorporatie vanwege een groot renovatie/transformatieproject van woongebouw.

In deze rol ben jij sterk in het voeren van onderhandelingen, betrekken van stakeholders, het aansturen van projectteams en neem je de leiding om het projectresultaat te bereiken c.q. optimaliseren. Daarnaast heb je ervaring met het vertalen van politiek-bestuurlijke uitgangspunten naar projecten en (deel-) resultaten. Je bewaakt de voortgang, het budget, de kwaliteit en de informatievoorziening van het project. Communicatie met bedrijven, marktpartijen en belanghebbenden zijn eveneens belangrijke onderdelen binnen deze rol.

Binnen deze afwisselende functie lever je een bijdrage op strategisch en tactisch niveau. Met jouw proactieve houding, je vermogen om te verbinden en je aantoonbare kennis van projectmatig werken, project- en contractmanagement wil jij bijdragen aan een effectieve en beheersbare overheid.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot donderdag 25 april 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kun je reageren.

Competenties

  • Omgevingsbewustzijn: je bent alert op relevante in- en externe ontwikkelingen en bent in staat deze te vertalen naar de praktijk.
  • Regisseren: je bent in staat duurzame samenwerkingsverbanden en verbinding te creëren tussen verschillende partijen en belangen.
  • Durf: je toont lef en bent niet bang verantwoorde risico's te nemen om een doel te bereiken.
  • Enthousiasmeren: je krijgt door een positieve instelling partijen mee en weet het belang en effect van een onderwerp over te brengen.
  • Onderhandelen: je behartigt de belangen van de gemeente in onderhandelingssituaties.
  • Resultaatgerichtheid: je bent in staat concrete resultaten te boeken met je netwerkactiviteiten en werkt hier doelgericht en vasthoudend naartoe

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
3. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-bachelor niveau in de richting van Bouwkunde of gebiedsontwikkeling; (20 punten)
4. Aantoonbare kennis van planeconomie en grondexploitaties, opgedaan middels werkervaring of een gevolgde cursus (licht duidelijk toe in het cv waar deze ervaring is opgedaan); (15 punten)
5. Een afgeronde opleiding/cursus in de richting van management; (10 punten)
6. Uurtarief maximaal €105,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk en fee Flextender. (10 punten)
7. Aantoonbare werkervaring als projectleider gebiedsontwikkeling; (30 punten)
a) Minder dan 5 jaar; (0 punten)
b) Tussen de 5 en 10 jaar; (15 punten)
c) Vanaf 10 jaar; (30 punten)
8. Aantoonbare werkervaring binnen een gemeente; (15 punten)
a) Geen tot 2 jaar ervaring; (0 punten)
b) Minimaal 2 tot 5 jaar ervaring; (5 punten)
c) Meer dan 5 jaar ervaring; (15 punten)

Vereisten/knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-bachelor niveau;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als senior projectleider gebiedsontwikkeling;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12 .

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr. Hybride werken is mogelijk waarbij je tenminste 3 dagen op op kantoor/gemeentehuis aanwezig bent en de andere 2 hybride zijn.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op maandag 29 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 26 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien je de opdracht gegund krijgt, ontvang je een handleiding.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).