Scrummaster

Logo van kvk met opvallende letters in donkergroenblauw.

Aanvraagnummer: 576
Organisatie: Kamer van Koophandel
Locatie: Utrecht
Uren per week: 20 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 22-4-2024 t/m 22-10-2024
Regio: Utrecht
Startdatum: 22-4-2024
Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 05-04-2024 09:30

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


KVK is bezig met een grote transformatie. We willen steeds verder digitaliseren en onze producten en diensten toegankelijker maken voor ondernemers. Met scrum teams is KVK continu bezig om ondernemers een optimale online-ervaring te bieden voor de producten en diensten van de KVK. Voor de group solide fundament zijn we op zoek naar een ervaren scrum master voor twee van onze teams.

Jij bent vakkundig, marktgericht en analytisch sterk. Complexe materie vertaal jij eenvoudig in heldere analyses die je overtuigend weergeeft richting Product Owners, teamleden en zo nodig buiten het Scrum team. Binnen het team motiveer jij je teamleden en creëer je een inspirerende omgeving waarin focus, feedback en innovatie centraal staan. Je bent gericht op samenwerking, hebt een groot inlevingsvermogen en sterke communicatieve en coachende vaardigheden.

Let op: deze uitvraag is voor 20 uur per week.

Wat ga je doen?
Als Scrum master ben je verantwoordelijk voor het faciliteren en optimaliseren van het scrumproces en het faciliteren van Scrum events zoals retrospectives. Je werkt samen met andere Scrummasters aan het optimaliseren van processen om steeds beter en effectiever te werken. Jij zorgt ervoor dat niets het team in de weg staat om goed werk te kunnen verrichten en je ondersteunt Product Owners bij een goede invulling van hun rol. Kortom je begrijpt als geen ander de ontwikkelingen die een team doormaakt, hanteert de principes die op dat moment nodig zijn en herkent mogelijke conflicten tijdig en weet ze op te lossen. Daarnaast zijn wij bezig met het opstellen van Metrics binnen de teams , ook binnen de Tribe (group) en of je daarbij kunt hulpen met de ontwikkelingen daarvan.

Wat vragen wij?
We zijn op zoek naar iemand met minimaal 5 jaar ervaring in de rol van Scrum master. Je begrijpt wat erbij komt kijken om een kwalitatief goed dienst te ontwikkelen. Je hebt affiniteit met product georiënteerd teams en ervaring met het toepassen van scrum/kanban binnen grotere organisaties en dan met name op de teams die voorheen middels waterval werkten. Op de persoonlijke kant kun je goed coachen en inspireren. Je kan het team aansporen om zelf eigenaarschap te nemen over proces, backlog en de omgeving, ook weet je, indien nodig, tegengas te geven. Je kunt dus coachen, faciliteren en een voorbeeld zijn voor anderen.
Weging prijsdeel: 30 %

Kennis

De afgeronde opleiding is op het gebied van Bedrijfskunde, Verandermanagement, Organisatiekunde of vergelijkbaar
Weging: 10 %

Kennis

Kandidaat heeft aantoonbare kennis van SAFe, Nexus, Spotify en andere Agile schalingsmodellen
Weging: 10 %

Ervaring

Kandidaat heeft ... jaar aantoonbare ervaring met het implementeren van Agile, DevOps, Scrum en Kanban concepten
  • 0 tot 2 jaar (2 %)
  • 2 tot 5 jaar (5 %)
  • 5 jaar of meer (10 %)
Weging: 10 %

Ervaring

Kandidaat heeft ... jaar aantoonbare ervaring met Continuous Integration, Continuous Delivery en Continuous Deployment
  • 0 tot 2 jaar (2 %)
  • 2 tot 5 jaar (5 %)
  • 5 jaar of meer (10 %)
Weging: 10 %

Kennis

Kandidaat heeft aantoonbare kennis van CSM en/of PSM
Weging: 10 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Het interview heeft een tweeledig doel.

Allereerst toetsen we de kennis en ervaring van de kandidaat. Basis hierin vormt het eerder ingediende CV in relatie tot de uitvraag. Een negatieve afwijking leidt tot bijstelling van de eerdere beoordeling die heeft geleidt tot de uitnodiging voor het interview en kan leiden tot uitsluiting van de verdere procedure.

Vervolgens gaan we met de kandidaat in gesprek om te toetsen hoe de benodigde competenties terugkomen in de manier hoe hij/zij binnen de opdracht het werk zal gaan doen en wat hij/zij aan vaardigheden meebrengt om dit juist te doen.

Zeer goed 20% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer goed aan in relatie tot de opdracht. Alle elementen en aspecten van de competenties zijn volledig inhoudelijk aansprekend en zeer goed beantwoord. Er worden inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die volledig aansluiten bij de opdracht van KVK.

Goed 10% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat goed aan in relatie tot de opdracht. De meeste elementen en aspecten van de competenties zijn inhoudelijk aansprekend en goed beantwoord. Er worden inhoudelijk specifieke en relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die goed aansluiten bij de opdracht van KVK.

Voldoende 3% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat voldoende aan in relatie tot de opdracht. De elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. Er worden geen inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die duidelijk aansluiten bij de opdracht van KVK.

Onvoldoende 0% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer beperkt aan in relatie tot de opdracht. Niet alle elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. De Kandidaat geeft naar het oordeel van het beoordelingsteam te weinig of geen inhoudelijk antwoord op de gestelde vragen.


Weging: 20 %

Start publicatie tender: 25-03-2024

Sluiting inschrijving tender: 05-04-2024

Cv beoordeling: 05-04-2024

Gesprekken: tussen 09-04-2024 en 12-04-2024

Gunningsbesluit: 12-04-2024

Voorlopige gunning: 12-04-2024

Startdatum: 22-04-2024