Senior Adviseur Government Relations

Logo van gemeente westland met een gestileerde witte figuur die een ploeg trekt op een zwarte achtergrond, naast de naam in blauwe en groene blokken.

Aanvraagnummer: 1646
Organisatie: Gemeente Westland
Locatie: Westland
Uren per week: 12 tot 16 per week
Tarief: €143,55 per uur
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: Nee
Sluitingsdatum: 03-06-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.

Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.


Opdracht

Vanwege de inhoud van het project kan hier nog weinig over worden gezegd in dit stadium. Je loopt als senior professional dan ook niet weg voor deze stevige uitdaging. Want dat is het! Wat we wel kwijt willen is dat jij gaat schrijven aan een bidbook met een groot belang. Je werkt aan een deal met een overheidspartner, idealiter tot we die kunnen sluiten. Bovendien bouw jij aan een coalitie met draagvlak voor de deal. Je bent dan ook een coalitiebouwer en je smeedt allianties. Je bent sterk op de relatie, hebt een politiek relevant netwerk en bouwt dit makkelijk en snel uit. Resultaatgerichtheid en targetminded ga je aan de slag waarbij je goed kan concentreren op één product. Je reageert snel op ontwikkelingen en kansen, kijkt daarbij niet op de klok en je bent flexibel.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Uurtarief maximaal € 143,55 inclusief Flextender fee en reiskosten, excl. btw.
2. Minimaal een afgeronde WO bachelor opleiding;
3. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van bidbooks;


Gunningscriteria (weging)


4. Een afgeronde WO master opleiding op het gebied bestuurskunde, politicologie of sociologie (15 punten);
5. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 15 jaar in een voorman/vrouw positie bij politieke partijen op landelijk niveau (overheid) (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van bidbooks voor ministeries of lokale overheid bij minimaal 2 projecten, benoem de referentieprojecten in het cv (25 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met public affairs als lobbyist (20 punten);
8. Aantoonbare kennis en/ of werkervaring van glastuinbouw, geef doormiddel van een voorbeeld aan hoe dit is opgedaan (10 punten).


Functieschaal


Deze functie is ingedeeld in functieschaal 15.


Benodigd aantal professionals

1


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Maandag tot vrijdag


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 10 juni van 13.00 -14.00 uur, woensdag 12 juni van 14.00 – 15.00 uur en donderdag 13 juni van 16.00 – 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 6 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.