Senior Business- en Data Analist

Logo van gemeente nijkerk met gestileerde veelkleurige vleugels naast de naam "nijkerk" in blauwe tekst.

Aanvraagnummer: 1071
Organisatie: Gemeente Nijkerk
Locatie: Nijkerk
Uren per week: 16 per week
Tarief: €115,00 per uur
Duur van de opdracht: 3 maanden
Regio: Gelderland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 1 maal 1 maand(en)
Sluitingsdatum: 06-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Nijkerk is een mooie middelgrote gemeente, centraal in Nederland, met de mooie natuur van de Veluwe om de hoek en de levendigheid van de Randstad voor de deur. Een dynamische gemeente met ruim 44.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Samen met ongeveer 350 collega’s zetten we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat wonen, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente prettig, sociaal, veilig en toekomstbestendig is. Gemeente Nijkerk is onderdeel van een samenwerkingsverband met de gemeenten Bunschoten, Leusden en Putten (BLNP).

Opdracht
Als Senior Business – en Data Analist is je belangrijkste taak de informatievraag van de directie te vertalen naar stuur- en managementinformatie.
De gemeente Nijkerk heeft diverse opgaven en heeft een veranderopgave voor zichzelf ten doel gesteld. Om de voortgang te kunnen bewaken en indien nodig tijdig bij te kunnen sturen is er behoefte aan stuur- en managementinformatie.

Binnen de gemeente is veel bruikbare data beschikbaar die nu nog merendeel in de bedrijfskolommen wordt ingezet en benut. Er is een behoefte om die informatie nu te gaan inzetten op strategisch bedrijfsvoeringsniveau. De bedoeling is dat dat inzicht uiteindelijk wordt gepresenteerd in bijv. Dashboards.

Van de kandidaat wordt ook verwacht dat hij advies kan geven hoe de data-organisatie in Nijkerk en eventueel in het samenwerkingsverband BLNP verder vorm kan worden gegeven.

Het vraagt in de uitvoering van de opdracht om:

  • Ervaring in het omgaan met strategisch management in een bestuurlijke omgeving;
  • Kritisch meedenken en tegengas durven te geven;
  • Je omgeving te weten organiseren en samenwerking te stimuleren.

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij ruime ervaring heeft op het vakgebied en aantoonbaar op strategisch niveau heeft gewerkt. We zijn op zoek naar kandidaten die een combinatie van analytische, communicatieve en probleemoplossende vaardigheden bezit om zo succesvol resultaten te behalen in een complexe omgeving.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met strategisch management in een politiek bestuurlijke omgeving; (35 punten)
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Senior Business- en Data Analist bij een vergelijkbare opdracht (licht dit met een voorbeeld toe in het cv) (35 punten);
5. Minimaal 5 jaar werkervaring binnen een overheidsorganisatie (15 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met bedrijfsvoering van een overheidsorganisatie (benoem dit duidelijk in het cv) (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre jij / de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Vereisten/ knock-outcriteria
1. Afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau in de richting van bedrijfsvoering;
2. Uurtarief maximaal €115,00 exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender;

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr . De 16 uur wordt verdeeld over 2 werkdagen. Dit wordt in overleg afgestemd. Hybride werken is mogelijk.

Planning
De gesprekken bij de gemeente worden gepland in overleg met de kandidaten. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen van de inschrijving bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • De gemeente vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. Uitzend/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
  • ‘Bring your own device’ is van toe passing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019).