Senior communicatieadviseur

Logo van ZonMw, met een gestileerd blauw dubbelvleugelontwerp links van de tekst "ZonMw" in grijs.

Aanvraagnummer: 2709
Organisatie: ZonMw
Locatie: ZonMw
Uren per week: 28-32 per week
Tarief: €110 per uur
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: 15-08-2024
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 12-07-2024 12:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie ZonMw

Met kennis werken aan een goede gezondheid voor iedereen en daarmee bijdragen aan vernieuwing in zorg, gezondheid en welzijn. Dat betekent werken bij ZonMw.

ZonMw ontwerpt programma’s en financiert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, stimuleert het gebruik van ontwikkelde kennis én signaleert waar kennis nodig is. Wij ondersteunen de gehele kennisketen; van fundamenteel, praktijkgericht- en actieonderzoek tot aan implementatieprojecten. Alles vanuit de kernwaarden: zorgvuldig, toegankelijk, initiatiefrijk en verbindend.

ZonMw verbindt mensen en organisaties op relevante maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken die van invloed zijn op gezondheid, zorg en welzijn. We werken nauw samen met onder andere onderzoekers, zorgverleners, beleidsmakers, cliënten en burgers. Want alleen samen kunnen we het verschil maken. Onze hoofdopdrachtgevers zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Vanuit 14 gespecialiseerde programmaclusters - én clusteroverstijgend – werken we aan de verschillende kennisprogramma’s. Daarbij werken we aan maatschappelijke thema’s als COVID-19, passende zorg en gezonde leefomgeving.

Zie ook onze site www.zonmw.nl . We zijn centraal gelegen in Den Haag en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Hybride werken is dus de standaard.


Opdracht

Voor deze uitdagende functie zoeken we specifiek iemand met ervaring met complexe communicatievraagstukken met een zeer betrokken stakeholderveld in een politiek bestuurlijke omgeving. Je hebt oog voor-, en kunt opereren in een complexe omgeving waarin uiteenlopende belangen een rol spelen. Naast een omgevingsbewustzijn is het ook van belang dat je snel kunt schakelen en hands-on de benodigde acties oppakt en/of in gang zet.

De volgende activiteiten behoren tot de functie:

  • Samen met collega’s een cluster brede communicatiestrategie ontwikkelen, vastleggen, inbedden en op basis van een operationeel plan voor de eerste 6-9 maanden de uitvoering starten;
  • Ontwikkeling van het communicatieteam stimuleren en collega’s vanuit communicatie expertise begeleiden;
  • Ontwikkeling van een communicatiestrategie en -plan, inclusief een operationeel plan voor de eerste 6-9 maanden, voor de programma’s met een regionale focus.


Minimumeisen / knock-outcriteria:

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau;
2. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in de publieke sector;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de publieke sector in de afgelopen 8 jaar
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving;
5. Uurtarief maximaal € 110 exclusief BTW/ inclusief reiskosten woon-werk verkeer en fee Flextender;
6. Uiterlijk beschikbaar per maandag 26 augustus 2024;


Gunningscriteria (100 punten):

7. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van communicatieplannen voor complexe communicatievraagstukken met ingewikkeld stakeholderveld (30 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met adviseren directie en management (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring in adviseren binnen complex stakeholderveld (20 punten);
10. Aantoonbare werkervaring met coaching en als sparringpartner optreden voor communicatiecollega’s (10 punten);
11. Aantoonbare kennis van het domein van regionalisering, passende zorg en zorg en ondersteuning (10 punten);
12. Beschikbaar voor ten minste 28 uur per week (10 punten).

Geef in uw cv duidelijk aan in hoeverre u/de door u aangeboden kandidaat aan het bovenstaande profiel voldoet.


Benodigd aantal professionals

1


Werkdagen

De werkdagen worden in overleg bepaald. De uren zullen in afstemming flexibel over de maanden ingezet worden. In eerste instantie zal de omvang van de opdracht gemiddeld 28 uur per week bedragen, maar dit kan eventueel worden uitgebreid naar maximaal 36 uur per week.


Planning

De gesprekken bij ZonMw worden op dinsdag 16 juli of woensdag 17 juli 2024 gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen op maandag 15 juli 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.