Senior medewerker informatiebeheer (Archief)

Logo met een gestileerde witte figuur van Hermes met een caduceus, tegen een blauwe achtergrond, bedekt met de kleine letters "ede.

Aanvraagnummer: 1345
Organisatie: Gemeente Ede
Locatie: Gemeente Ede
Uren per week: 32-36
Tarief: €55 - €75 per uur
Regio: Gelderland
Startdatum: 01-06-2024
Optie tot verlenging: Ja
Sluitingsdatum: 21-05-2024 23:59

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht omschrijving

Vanwege ontwikkelingen binnen ons team zoeken we een Senior Medewerker Informatiebeheer die de koers kan bepalen in het veranderende landschap van informatiebeheer. Jouw focus ligt op het verzekeren van een kwalitatief informatiebeheer, waarbij je niet alleen de werkzaamheden coördineert en prioriteert, maar ook als schakel fungeert naar andere afdelingen.

Verantwoordelijkheden

Als Senior Medewerker Informatiebeheer ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen; denk aan de nieuwe Archiefwet, MDTO, Baseline Informatiehuishouding Rijksoverheid, AVG en WOO. Jij weet deze ontwikkelingen te vertalen naar goed ingerichte informatieprocessen en duurzaam informatiebeheer voor de organisatie. Dit alles met oog voor de menselijke kant. Je weet wat ons als afdeling hierin te doen staat en neemt collega’s kort en bondig mee in de veranderingen die zich voordoen. Je adviseert en begeleidt afdelingen op tactisch en operationeel niveau om informatie effectief vast te leggen en te registreren binnen de dagelijkse bedrijfsvoering. In deze diverse rol heb je taken binnen de operationele processen (organisatie breed), zoals het beheren, archiveren, registreren en beschikbaar stellen van informatie, terwijl je ook een adviserende en ondersteunende rol hebt naar collega’s bij het correct gebruik van het zaaksysteem en/of vakapplicatie. Ook help je de informatiebeheerders bij inhoudelijke vragen en coördineer en prioriteer je de werkzaamheden. Je neemt een actieve rol op je als coach, waarbij je nieuwe teamleden begeleidt en opleidt die betrokken zijn bij informatiebeheer.

Onze missie is om een kwalitatief hoogwaardig digitaal informatiebeheer te realiseren en in stand te houden binnen onze gemeentelijke organisatie. Samen met het team recordmanagement werk je aan het toegankelijk maken van informatie en het naleven van wettelijke kaders voor duurzaam informatiebeheer. Daarnaast ondersteunt recordmanagement de organisatieonderdelen bij verbeteringstrajecten rondom het informatiehuishouden. Je werkt daarin nauw samen met I-adviseurs en andere specialisten in de informatieketen. Naast je coördinerende en adviserende taken, vertaal je wetgeving naar praktische oplossingen en neem je deel aan projecten met een grote impact op informatiebeheer. Je stimuleert en traint medewerkers, controleert samenwerkingen tussen verschillende stakeholders en draagt bij aan het opstellen van werkprocessen omtrent informatiebeheer. Kortom, als Senior Medewerker Informatiebeheer ben je de sleutelfiguur in het waarborgen van een effectief en efficiënt informatiebeheer binnen onze organisatie. Zo geef je gemeente Ede nóg meer smaak. En daar ben je trots op, want je draagt echt iets bij aan onze hele gemeente met meer dan 120.000 inwoners. Ben jij klaar om deze uitdagende rol op je te nemen en een positieve verandering te bewerkstelligen? We zoeken een collega senior medewerker informatiebeheer voor 32-36 uur per week.

Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 juni 2024 tot en met 31 december 2024 voor 32-36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Overige eisen

U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.
Een afgeronde opleiding (LARM) in de richting van informatiebeheer aangevuld met MBO+ of HBO werk- en denkniveau.
Ervaring als senior medewerker informatiebeheer waar de toepassing van de Archiefwet en aangrenzende wet- en regelgeving jouw expertise was/is.
Ervaring met DMS en/of Zaaksystemen is een pré.
Recente ontwikkelingen gevolgd binnen je vakgebied, bij voorkeur binnen een ambtelijke organisatie.

Gunningscriteria

Sorteer op kwaliteit (dan prijs)

Top

Op basis van de beste kwaliteit-prijsverhouding (BKPV) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De BKPV komt als volgt tot stand:

prijs score = ( 1 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) / laagste prijs ) ) * 100 , maar nooit lager dan 0
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )

Gunningscriteria Kwaliteit

30 %
Een afgeronde opleiding (LARM) in de richting van informatiebeheer aangevuld met MBO+ of HBO werk- en denkniveau.
30 %
Ervaring als senior medewerker informatiebeheer waar de toepassing van de Archiefwet en aangrenzende wet- en regelgeving jouw expertise was/is.
20 %
Ervaring met DMS en/of Zaaksystemen is een pré.
20 %
Recente ontwikkelingen gevolgd binnen je vakgebied, bij voorkeur binnen een ambtelijke organisatie.

Gunningscriterium Prijs

Minimaal: € 55,00
Maximaal: € 75,00
Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Competenties te toetsen in interviewfase

Je bent het best te beschrijven als communicatief vaardig en proactief. En om het af te maken beschik je over een analytisch vermogen en ben je ontwikkelingsgericht.

Met jouw duidelijke en transparante communicatiestijl ben je in staat om collega's snel verder te helpen en te adviseren. Je begrijpt snel de behoeften en wensen van de klant, en door het volgen van ontwikkelingen in het vakgebied, kun je deze behoeften effectief vertalen naar bruikbare oplossingen en mogelijkheden. Je bent in staat om te beoordelen of de laatste ontwikkelingen in het vakgebied kunnen worden toegepast binnen de gemeente, en je fungeert als een waardevolle schakel naar het team recordmanagement.

Als een fijne teamspeler ben je gericht op samenwerking en weet je operationele taken effectief te coördineren. Je stimuleert het team om het beste uit zichzelf te halen door jouw coachende rol en nieuwsgierige houding. Door je continue zelfontwikkeling blijf je up-to-date met de laatste trends en ontwikkelingen, wat je in staat stelt om op senior niveau te opereren en de kwaliteit van het informatiebeheer te waarborgen. Je hebt een scherp oog voor kwaliteit en kunt snel de kern van een vraagstuk identificeren. Kortom, een echte inspiratiebron als Senior Medewerker Informatiebeheer

Interviewfase

Uitsluitend de Externen die na een schriftelijke beoordeling van de Offertes in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen worden uitgenodigd voor een interview.

Indien na de schriftelijke beoordeling van de Offertes blijkt dat er meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal de score op (sub)gunningcriterium kwaliteit van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal het (sub)gunningcriterium prijs van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen alle betrokken Externen worden uitgenodigd voor een interview.

De interviews zullen plaatsvinden op woensdagmiddag 29 mei 2024. Gelieve hier rekening mee te houden.