Senior Projectleider Mobiliteit

Logo van gemeente de ronde venen met een gestileerde groene en blauwgroen sneeuwvlok naast de tekst.

Aanvraagnummer: 767
Organisatie: Gemeente De Ronde Venen
Locatie: Mijdrecht
Uren per week: 20 per week
Tarief: €130 per uur
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Utrecht
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 11-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Tussen Amsterdam en Utrecht ligt de gemeente De Ronde Venen in een groen en waterrijk gebied. De gemeente heeft acht verschillende kernen, namelijk Mijdrecht, De Hoef, Wilnis, Amstelhoek, Waverveen, Vinkeveen, Baambrugge en Abcoude. De inwoners van De Ronde Venen hechten veel waarde aan het leven in de groene en waterrijke leefomgeving. Tegelijkertijd grenst De Ronde Venen aan de metropool Amsterdam met de voordelen van de grote stad. Dit vraagt om lange termijn visies, onder andere voor wonen, mobiliteit, ondernemen, duurzaamheid en milieu.

De gemeente is met circa 320 collega’s één van de grootste werkgevers van De Ronde Venen. We zijn een organisatie met ambitieuze medewerkers, korte lijnen en een informele werksfeer. Vanuit het gemeentehuis in Mijdrecht werken we hard om te zorgen voor een prettige leef- en woonomgeving voor ruim 43.000 inwoners. Natuurlijk zetten we ons ook in voor bedrijven en instellingen in de omgeving.

Wil je meer over ons weten, kijk dan op: https://www.werkenvoorderondevenen.nl/ of op https://youtu.be/c7aPP9bMjlc .

Opdracht
Gemeente De Ronde Venen wil ook in 2040 een bereikbare, leefbare en verkeersveilige gemeente zijn. Daarnaast wil de gemeente in 2050 klimaatneutraal zijn. Dit betekent dat er nu keuzes gemaakt moeten worden in hoe we omgaan met mobiliteit. De ontwikkelingen van woningbouw en bedrijvigheid die gaan plaatsvinden in De Ronde Venen vragen om een verandering in het mobiliteitssysteem. De zogenoemde mobiliteitstransitie moet de komende jaren in De Ronde Venen vormkrijgen: actieve en duurzame mobiliteit moet een grotere plaats in het mobiliteitssysteem krijgen, naast de automobiliteit.  Als projectleider mobiliteit richt je je op een aantal specifieke opgaven die aansluiten op de gestelde ambitie.

De komende maanden ligt de focus op de volgende vier opgaven:

1) Het onderzoeken van mogelijkheid om de tramlijn vanuit Uithoorn door te trekken naar Mijdrecht en dit bestuurlijk terugkoppelen;
Aan jou de taak om met de juiste partijen om tafel te gaan en de (on)mogelijkheden helder in beeld te krijgen. Hierbij heb je oog voor de samenhang met andere ruimtelijke en mobiliteitsontwikkelingen en doorzie je mogelijke consequenties en kansen op gebied van bijvoorbeeld het Openbaar Vervoer. Je zorgt voor de politiek-bestuurlijke afstemming en afronding.

2) Het komen tot een gedragen ontwerp voor een fietsverbinding tussen Mijdrecht en de N212 over het Bellopad.
Het college heeft de wens om op de voormalige spoorbaan (het Bellopad) tussen de N212 in Wilnis en de Rondweg in Mijdrecht een verbinding te maken voor fietsers en wandelaars. Het is een pad dat verschillende groepen (wandelaars, hondenbezitters, natuurliefhebbers) gebruiken. Niet iedereen is voorstander van een fietsverbinding op deze locatie. Met behulp van een extern bureau loopt er nu een participatietraject dat uiteindelijk moet leiden tot een passend ontwerpvoorstel. Jij bent de centrale schakel en bent in de lead voor het politiek-bestuurlijke proces. Het is een gevoelig onderwerp en vraagt daarom om een zorgvuldige aanpak en nauwe afstemming met de betrokken wethouder. Het beoogde resultaat is een raadsbesluit over het ontwerp en de benodigde financiële middelen voor de uitvoering. Voor dit project is er projectondersteuning beschikbaar.

3) Coördinator en aanspreekpunt namens de gemeente voor de uitvoering van het maatregelenpakket Toekomst N201
Het project Toekomst N201 loopt al langere tijd. Een laatste belangrijke mijlpaal was de ondertekening van realisatieovereenkomst voor het maatregelenpakket door de provincie Utrecht en gemeente De Ronde Venen in december 2023. Als coördinator bewaak je de voortgang van deze afspraken draag je zorg voor de bestuurlijke afstemmen. Je vervult je een belangrijke brugfunctie tussen de provincie en lokale stakeholders. Voor bewoners/eigenaren/bedrijven/ belangenbehartigers ben jij het gemeentelijke aanspreekpunt. Eén van de onderwerpen die de komende tijd aandacht vraagt is het bepalen van de locatie voor de toegezegde fietstunnel. Op dit project vervang je tijdelijk een vaste collega.

4) Verkenning doorlopende oost-west fietsroute
Op basis van de gestelde mobiliteitsambities wil het college graag meer lange doorlopende fietsroutes creëren. Met name op de oost-west verbinding zijn verbeteringen gewenst. Aan jou de taak om dit ambtelijk en bestuurlijk te verkennen met provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en gemeente Stichtse Vecht. Ook onderzoek je de financieringsmogelijkheden. Op basis van de uitkomsten bepalen we de focus en aanpak van het vervolg. Op dit project vervang je tijdelijk een vaste collega.

Competenties

  • Politieke sensitiviteit;
  • Houdt het overzicht;
  • Communicatief vaardig.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
6. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met politiek-bestuurlijke advisering op het gebied van mobiliteit - benoem dit duidelijk in het cv (30 punten);
7. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider of programmacoördinator op gebied van mobiliteit (30 punten);
8. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het (laten) opstellen van een ruimtelijk (mobiliteits)ontwerp (benoem dit duidelijk in het cv) (15 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met aanbestedingen en het aanvragen van subsidieregelingen in de afgelopen 6 jaar (benoem dit duidelijk in het cv) (15 punten);
10. Aantoonbare werkervaring met het mobiliteitsnetwerk van de MRA én U10 (benoem dit duidelijk in het cv) (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met politiek-bestuurlijke advisering op het gebied van mobiliteit (benoem dit duidelijk in het cv);
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider of programmacoördinator op gebied van mobiliteit;
3. Maximaal uurtarief van €130,- exclusief BTW/ inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender;
4. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
5. Per direct beschikbaar voor 20 uur per week gedurende de duur van de opdracht, inclusief eventuele verleningen;

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr. Voor kantoor functies waarin het mogelijk is om op afstand te werken, is 50% thuiswerken gebruikelijk. Het kan voorkomen bij een specifieke opdracht dat aanwezigheid op kantoor verplicht is op meerdere of alle werkdagen.

Planning
De digitale gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 22 april 2024 tussen 09.00 uur en 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 19 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot donderdag 11 april 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.