Senior Strategisch Adviseur Duurzaamheid en Ruimtelijke Ontwikkeling

Logo van de gemeente Schagen, met een gestileerde groene 'S' in een zeshoek met rode klep, naast de tekst 'Gemeente Schagen.

Aanvraagnummer: 1688
Organisatie: Gemeente Schagen
Locatie: Gemeente Schagen
Uren per week: 36 per week
Tarief: €120 per uur
Regio: Noord-Holland
Startdatum: 1-7-2024
Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 06-06-2024 17:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

Wij zijn op zoek naar een Senior Strategisch Adviseur Duurzaamheid en Ruimtelijke Ontwikkeling

Binnen het domein Ruimtelijke Ontwikkeling is de gemeente Schagen op zoek naar een senior strategisch adviseur duurzaamheid en Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) die stevig in zijn of haar schoenen staat. Een aantal dossiers en vraagstukken vragen op dit moment om de juiste aanpak, waarbij de samenwerking in de regio een belangrijk aandachtspunt is.

Vanuit jouw kennis en ervaring zijn onderwerpen als de RES, PMIEK en 380Kv geen onbekende begrippen voor je. In samenwerking met je collega’s in Schagen en in de regio adviseer je of en hoe we in de toekomst taken het beste lokaal dan wel regionaal goed kunnen beleggen. Daarnaast adviseer je over de inzet van de rijksgelden voor het klimaat, ook weer in relatie tot de regio. Ook kijk je naar het taakveld duurzaamheid met een integrale blik en betrek je anderen domeinen binnen de organisatie.

Je coördineert als strateeg werkzaamheden binnen duurzaamheid (werkprocessen, P&C cyclus, etc.) en hebt een coördinerende rol voor de collega binnen RO. Daarnaast spar je en stem je geregeld af met de programmamanager, je ambtelijk opdrachtgever, evenals met de teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling, waarbinnen duurzaamheid valt.


Kandidaatomschrijving

Wat wij vragen

Kandidaat is sociaal sterk en verbindend en heeft kennis van en ervaring met het taakveld duurzaamheid, liefst ook opgedaan binnen gemeentelijke organisaties.

Daarnaast heeft kandidaat een goede politieke antenne en is in staat om ingewikkelde/complexe dossiers inzichtelijk te maken voor management en bestuur.
Externe ontwikkelingen, veelal van strategisch belang, zijn echt jouw ding. Je bent goed in de analyse hiervan en onderbouwt dit met advies aan de programmamanager, directie en bestuur.Competenties;
goede politieke antenne
verbinder
analytisch
daadkrachtig
communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
teamplayer

Eisen

Werk- en denkniveau
Kandidaat heeft HBO/WO werk- en denkniveau.Dit blijkt uit een diploma of de toelichting op de werkzaamheden genoemd in het CV.
Werkervaring
Kandidaat beschikt over 5 jaar aantoonbare werkervaring als strategisch adviseur duurzaamheid mbt advisering aan het bestuur.
Referentie vereist

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 30 %


Opleiding
Kandidaat beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau in een relevante richting (bijv. ruimtelijke ordening, planologie, bestuurskunde of duurzaamheid/energie.
Weging: 15 %


Werkervaring
Kandidaat beschikt over meer dan 5 jaar aantoonbare werkervaring als strategisch adviseur mbt advisering aan het bestuur binnen een gemeentelijke organisatieDit wordt toegelicht in het CV.
Weging: 15 %


Werkervaring
Kandidaat heeft ruime ervaring met projecten en programma's met een strategisch karakter en een hoge complexiteit.Dit wordt toegelicht in het CV.
Weging: 15 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Tijdens het interview wordt de kandidaat onder andere getoetst op de gewenste competenties en de mate van geschiktheid voor de uit te voeren werkzaamheden.

Weging: 25 %

Interviewplanning

De interviews worden gehouden in week 25.