Stafjurist

Logo van Omgevingsdienst West-Holland met gestileerde blauwe vingerafdruk en naam in groene tekst.

Aanvraagnummer: 1101
Organisatie: Omgevingsdienst West-Holland
Locatie: Leiden
Uren per week: 24 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: mei 2024
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 10-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Met vergunningverlening, toezicht en handhaving en advisering draagt de Omgevingsdienst West-Holland bij aan een fijne omgeving om te wonen en werken. Dat doen we in opdracht van gemeenten en de provincie. Zo’n 190 deskundige collega’s werken samen aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Kortom: werken bij de Omgevingsdienst doet ertoe.

Opdracht
Als stafjurist bij de Omgevingsdienst West-Holland ben jij verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van het management en de beleidsmakers op het gebied van bestuursrecht en privaatrecht. Je houdt je bezig met complexe vraagstukken en bent in staat om deze op een praktische en juridisch verantwoorde wijze op te lossen. Je bent een sparringpartner voor collega’s en adviseert hen over de juridische aspecten van de werkzaamheden.
- Je werkt onder andere met de Woo, de Wpg/Avg, de Omgevingswet en de Wgr. Ook ben je betrokken bij verschillende projecten.
- Je hebt affiniteit met politieke, bestuurlijke en organisatorische verhoudingen. Je volgt ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en juridische dienstverlening op de voet.

Selectiecriteria
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als jurist binnen het fysieke domein binnen een gemeentelijke of provinciale overheid (35 punten);tja geen
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met juridische advisering op het gebied van bestuursrecht en privaatrecht (25 punten);
7. Beschikbaar om in mei 2024 te starten voor gemiddeld 24 uur per week (15 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met de Algemene wet bestuursrecht, Wgr, Woo, Wpg/AVG en Omgevingswet (25 punten);
a) Aantoonbare werkervaring met alle 5 de onderwerpen (25 punten);
b) Aantoonbare werkervaring met 3 of 4 van de onderwerpen (15 punten);
c) Aantoonbare werkervaring met 1 of 2 van de onderwerpen (10 punten);
d) Aantoonbare werkervaring met geen van de onderwerpen (0 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u/ de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Vereisten/ knock-outcriteria
1. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019).
2. Minimaal 3 jaar werkervaring als jurist of juridisch adviseur binnen een gemeentelijke of provinciale overheid;
3. Aantoonbare werkervaring met Wet open overheid/ de Wob, benoem waar dit is opgedaan;
4. Minimaal een afgeronde hbo-bachelor opleiding rechten;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 17 mei tussen 12.00 uur en 15.00 uur.. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 15 mei 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De opdrachtgever kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
  • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019)