Tijdelijk Business Intelligence Specialist

Logo van gemeente nijkerk met gestileerde veelkleurige vleugels naast de naam "nijkerk" in blauwe tekst.

Aanvraagnummer: 666
Organisatie: Gemeente Nijkerk
Locatie: Nijkerk
Uren per week: 28 per week
Tarief: €100,00 per uur
Duur van de opdracht: 4 maanden
Regio: Gelderland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 1 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 03-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Nijkerk is een mooie middelgrote gemeente, centraal in Nederland, met de mooie natuur van de Veluwe om de hoek en de levendigheid van de Randstad voor de deur. Een dynamische gemeente met ruim 44.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Samen met ongeveer 350 collega’s zetten we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat wonen, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente prettig, sociaal, veilig en toekomstbestendig is.

Je wordt regelmatig uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. De combinatie van betrokken collega’s, inhoudelijke vakkennis en ontwikkelmogelijkheden zorgen voor een fijne werkplek . Persoonlijke groei en teamontwikkeling is belangrijk. Dat betekent dat we ondernemen, kritische vragen stellen en onszelf willen verbeteren. Korte lijnen, prettige communicatie en veel vrijheid, dat typeert ons.

Gemeente Nijkerk is een sociale werkgever die investeert in een goede balans tussen werk en privé en jouw ontwikkeling. Herken je je in de kernwaarden eigenaarschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en eigen kracht, dan ben je van harte welkom om te solliciteren. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Opdracht
Als Business Intelligent Specialist vertaal je de vraag van de klant naar een slimme BI-oplossing. Je werkt aan het opzetten van een logische structuur voor het genereren van monitoringsinformatie uit diverse bronnen. Je bent een centrale schakel in het proces waar informatievragen uit de organisatie vertaald worden naar concrete output in de vorm van dashboards, monitors, rapportages en andere vormen. Je bent verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van frameworks en standaard rapportages en formaten (layouts). Hiervoor gebruik je ons IBM Cognos Analytics. Je stemt af met team Bedrijfsvoering om te komen tot kwalitatieve functionele ontwerpen. Met o.a. applicatiebeheer heb je afstemming als het gaat om de ontsluiting van gegevens uit de databases van de applicaties die zij beheren.

Daarnaast ben je samen met je BI-collega verantwoordelijk voor het functioneel beheer van ons Cognos BI-systeem en andere in gebruik zijnde BI-tools.

Je bent iemand die weerstand weet om te buigen in constructieve samenwerking en je collega’s en de interne klant meeneemt in nieuwe ontwikkelingen.

Competenties

  • Oog voor samenwerking/klantgerichte houding
  • Een sterk ontwikkeld conceptueel, analytisch en procesmatig denkvermogen
  • Accuraat
  • Proactief
  • Zelfstandig
  • Inlevingsvermogen

Vereisten / knock-outcriteria
1. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van ICT;
2. Uurtarief maximaal € 100,00 exclusief btw | inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Business Intelligent Specialist (20 punten);
4. Minimaal 2 jaar ervaring werken binnen een gemeentelijke organisatie (10 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met data ware housing, dimensioneel modelleren, ETL-technologieën en SQL (35 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in bedrijfsprocessen en relationele datastructuren (25 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met de raamwerken ITIL en BiSL zien wij als een verrijking voor de doorontwikkeling van het team Informatisering (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr

Planning
De gesprekken bij de gemeente worden gepland in overleg met de kandidaten. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 4 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • De gemeente vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. Uitzend/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
  • Bring your own device’ is van toe passing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019).