Toezichthouder groen en cultuurtechniek

Logo van Maashorst met een gestileerde paarse 'm' en de naam in grijze kleine letters.

Aanvraagnummer: 980
Organisatie: Gemeente Maashorst
Locatie: Uden
Uren per week: 24 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 20-5-2024 t/m 1-1-2025
Regio: Noord-Brabant
Startdatum: 20-5-2024
Optie tot verlenging: 2 x 3 maanden
Sluitingsdatum: 07-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Dit zijn wij

Even voorstellen. Wij zijn Maashorst. Een splinternieuwe gemeente met zes bruisende kernen, omgeven door natuur zoals je die nergens anders tegenkomt. Bij ons vind je het beste van twee werelden: alle voorzieningen in de buurt en toch ruimtelijk en omringd door groen wonen en werken. Dat we nieuw zijn, betekent dat we nog volop aan het uitvinden zijn wie we zijn en welke weg we gaan bewandelen. Spannend? Ja, soms wel. Maar het biedt ook ontzettend veel kansen. Dit is precies de fase waarin jij mee kan en mag bouwen. Dus wil je écht impact maken? Dan is dit het moment om in te stappen.

Over impact gesproken: Maashorst barst van de ambities! In onze eigen gloednieuwe organisatie én in onze prachtige gemeente, waar natuurliefhebbers en levensgenieters ondergedompeld worden in ‘goei leven’. Om een van onze ambities te noemen: Maashorst als toeristische streek op de kaart zetten. Letterlijk. We willen dat heel Nederland in 2026 weet waar Maashorst ligt. Ja, echt! Deze en andere plannen verwezenlijken we graag met een stel vrijzinnige pioniers, die zin hebben in een oer-Brabantsavontuur. Zie jij het al voor je? Dan ontmoeten we je graag.

’n Goeie opdracht barstensvol:
 • Impact: door jouw skills op het gebied van toezichthouden en budgetteren kunnen inwoners van Maashorst genieten van een mooie groene omgeving.
 • Ontwikkeling: je gaat verder in de ontwikkeling van beheersystematiek. Door middel van pilotprojecten probeer je innovaties op het gebied van groen- en cultuurtechniek toe te passen.
 • Avontuur: je pioniert in een gloednieuwe gemeente en hebt daarbinnen veel zelfstandigheid.
Dit ga je doen

Als toezichthouder groen- en cultuurtechniek heb je een afwisselende functie: jij houdt toezicht op werkzaamheden die andere partijen uitvoeren op het gebied van zowel aanleg als onderhoud van groen. Je controleert of de opdrachtnemer het werk, zowel onder als boven de grond, conform het contract en wet en regelgeving uitvoert. En je bewaakt de werkzaamheden op voortgang van tijd, kwaliteit en budget. Meer- en minderwerk bespreek en beoordeel je samen met je collega-opzichter. Tijdens de voorbereiding en uitvoering van een project signaleer je risico’s en kansen. Jouw bevindingen deel je met jouw collega’s en de teammanager. Binnen de aan jou toebedeelde werken ben je het interne aanspreekpunt. Bij de afronding van een (deel)project zorg je voor een goede overdracht van alle relevante informatie tussen opdrachtnemer en projectleider. Het voeren van eenvoudige bestekadministratie en het voeren en vastleggen van werkoverleggen behoort vanzelfsprekend tot jouw takenpakket. Waar nodig communiceer je op een goede en duidelijke manier met onze inwoners en andere belanghebbenden.

Je doet het samen met …

Onder andere aannemers. Jij bent hun vaste aanspreekpunt en zorgt voor duidelijke afspraken en een goede samenwerking. Maar natuurlijk werk je ook samen met je collega’s van het team Uitvoering. 70 maar liefst! Een heel fijne club met een mix van nieuwe en ervaren mensen die altijd voor elkaar klaarstaan. Bij team Uitvoering werken op dit moment twee andere toezichthouders groen. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het groen in de hele gemeente, behalve natuurgebied de Maashorst. Ook zijn er toezichthouders met andere specialismen.
Passen we bij elkaar?

Werken in Maashorst past bij jou als je het leuk vindt om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze nieuwe gemeente en ertegen kunt dat dit soms gepaard gaat met wat turbulentie. Het belangrijkste? Dat je verantwoordelijkheid neemt en energie toevoegt aan ons team. Om succesvol te zijn in deze functie breng je daarnaast het volgende mee:
 • Mbo+-werk- en -denkniveau en zeer ruime kennis en ervaring op het specifieke vakgebied van groen- en cultuurtechniek.
 • Ervaring in toezicht op (beeld)bestekken. Het werken met bestekprogramma’s (RAW, UAV en raambestekken) kent voor jou geen geheimen.
 • In het bezit zijn certificaat Wet natuurbescherming niveau 2 is zeer wenselijk.
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel: we kunnen het jou toevertrouwen om zelfstandig beslissingen te nemen over grote bedragen gemeentelijk geld.
 • Het vermogen om aannemers aan te sturen, waarbij je stevig in je schoenen staat.

Kennis en ervaring

Mbo+-werk en -denkniveau en zeer ruime kennis en ervaring op het specifieke vakgebied van groen- en cultuurtechniek.

Ervaring

Ervaring in toezicht op (beeld)bestekken. Het werken met bestekprogramma's (RAW, UAV en raambestekken) kent voor jou geen geheimen.
Weging prijsdeel: 20 %

Motivatiebrief

Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
 • De kandidaat motiveert waarom hij/zij de geschikte kandidaat is voor deze opdracht.
 • De kandidaat motiveert waarom hij/zij deze opdracht bij de gemeente Maashorst wilt doen.

Weging: 20 %

Kennis en ervaring

Mbo+-werk en -denkniveau en zeer ruime kennis en ervaring op het specifieke vakgebied van groen- en cultuurtechniek.
Weging: 15 %

Ervaring

Ervaring in een soortgelijke functie binnen een gemeente.
Weging: 15 %

Certificaat

In het bezit zijn van certificaat Wet natuurbescherming niveau 2.
Weging: 10 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
 • Duidelijke toelichting op motivatie.
 • Duidelijke toelichting op opgedane kennis en ervaring.
 • Duidelijke toelichting op gevraagde en beschikbare eigenschappen.

Weging: 20 %
De gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 13 mei.