Tolk

Logo van Gemeente Zwartewaterland met een gestileerde vlag boven de namen van de steden Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

Aanvraagnummer: 1429
Organisatie: Gemeente Zwartewaterland
Locatie: Zwartewaterland
Uren per week: 28-32 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Overijssel
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 23-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  Organisatie
Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving.

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 200 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden.

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.


Opdracht

De gemeente Zwartewaterland heeft een viertal Gemeentelijke Opvanglocaties voor Ontheemden uit Oekraïne (GOO) gerealiseerd. Daarnaast zijn er enkele ontheemden in Particuliere Opvang (POO) opgevangen binnen de gemeente. Om deze locaties draaiende te houden is er een bezetting nodig.

Op onze locaties zijn coördinatoren en ondersteuning aanwezig vanuit werkgroepen. Deze bezetting heeft voor allerlei hand- en spandiensten op de locatie ondersteuning nodig bij het vertalen. Hierbij kunt u denken aan voorlichtingsavonden, het vertalen van informerende teksten en het ondersteunen bij een bezoek aan instanties.

Als tolk houd je je bezig met het begeleiden van gesprekken tussen ontheemden, medewerkers van de opvanglocaties en instanties. Als tolk heb je een cruciale, waardevolle rol voor zowel de vluchtelingen als de medewerkers van de locaties. Door je prettige, geduldige en begripvolle houding en je goede beheersing van de Oekraïense taal geef je de vluchtelingen een veilig en warm gevoel geef je iemand de kans om zich te uiten in zijn/haar moedertaal. Daarnaast bied je een luisterend oor aan de mensen in de opvang. Ook kan je gevraagd worden hen van informatie te voorzien.


Vereisten / knock-outcriteria


1. Aantoonbaar afgeronde opleiding op minimaal mbo-niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als tolk;
3. Aantoonbare werkervaring als tolk met vluchtelingen in de afgelopen 2 jaar;
4. Uiterlijk beschikbaar per 1 juli 2023 voor 32 uur per week;
5. Flexibel inzetbaar voor alle opvanglocaties tussen 8.00 uur en 22.00 uur en vind het niet erg om af en toe in noodgevallen in het weekend te werken;


Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)

6. Woont in de omgeving van Hasselt of maximaal reistijd 60 minuten i.v.m. met crisis- veiligheidssituaties en snel ter plaatse zijn (10 punten);
7. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Tolk in de afgelopen 8 jaar bij een gemeente / overheid (benoem dit duidelijk in het cv) (40 punten);
8. Goede beheersing van de Oekraïense taal en een goede beheersing van de Nederlandse of Engelse taal (30 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met Oekraïense Vluchtelingen (20 punten).


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 7/8 afhankelijk van kennis, opleiding en werkervaring. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.


Benodigd aantal professionals

1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg
Is hybride werken mogelijk: in overleg


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 29 mei van 12:30 tot 16:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 27 mei 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.


Overige informatie

  • De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
  • De gemeente vraagt om een maandelijkse facturatie met prestatieverklaring.
  • ‘Bring your own device’ is van toepassing. (eisen apparatuur) De laptop draait op Windows 10 of Windows 11 en heeft een USB-C aansluiting heeft die de Thunderbolt 4 standaard ondersteunt. De telefoon wordt door de fabrikant nog wordt ondersteund met updates en is voorzien van de laatste updates. Word niet op afstand worden beheerd door een andere organisatie (2 MDM beheer oplossingen op 1 toestel is niet mogelijk)


De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot donderdag 23 mei tot 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.