Aanvraagnummer: 3034
Organisatie: Provincie Noord-Brabant
Locatie: Provincie Noord-Brabant
Uren per week: 32 per week
Tarief: €85 - €96 per uur
Regio: Noord-Brabant
Startdatum: 01-10-2024
Optie tot verlenging: 2 x 3 maanden
Sluitingsdatum: 02-09-2024 06:00
Deel deze opdracht
Opdrachtomschrijving
Wat ga je doen?
In het krachtenveld van de GGA en de Brabant Brede Aanpak komen de verschillende (gebieds)belangen bijeen om in gezamenlijkheid met collega partijen en organisaties te werken aan onze maatschappelijke opgaven in onze mooie provincie Noord-Brabant. Vanuit het programma Water en Bodem lever jij, als geo hydroloog , de beste passende bijdragen aan de uitdagingen en aanpakken in het kader van het gebiedsgericht beleid en/of een Brabant Brede A anpak . Dit doe je vanuit de ambitie van het programma Water en B odem om een robuust (grond)watersysteem te realiseren en voor de toekomst te zekeren. Per gebied of vanuit een Brabant Brede Aanpak worden door jou alle verschillende belangen afgezet en afgewogen tegenover deze ambitie. Als expert draag je dus bij aan de keuzes voor de beste aanpak. Bijvoorbeeld: in het kader van de voorbereiding en planvorming adviseer je over de noodzakelijke geohydrologische randvoorwaarden. In het kader van de uitvoering kan je worden ingezet als trekker voor hydrologische vraagstukken, advisering en onderzoeken in het kader van specifieke GGA- trajecten of Brabant Brede trajecten. Alles gericht op concrete aanpak en de realisatie van robuuste (grond)watersystemen.
Deze opdracht betreft een vervanging tijdens een zwangerschap. Voor deze periode ligt de focus op de volgende projecten:
- Begeleiding Brabant model;
- Ecohydrologische studie Brabantse Wal;
- Ecohydrologische studie Rhozephoeve.
Zo maak jij Brabant aantrekkelijker
Jij bent een van onze experts binnen de provincie op het gebied van (grond)water. Je levert Brabant B reed en in alle fasen van de gebiedsgerichte aanpak de best passende bijdrage en draagt op die manier bij aan de realisatie van een robuust (grond)watersysteem. Uiteindelijk maak je op die manier de provincie schoner, mooier en klimaatbestendiger.
Met wie werk je samen?
In deze functie werk je voor en vanuit het programma Water en Bodem. Binnen dit programma werk je samen met een 50-tal collega’s aan de ambities en opgaven van onze waterrijke provincie. Denk daarbij aan een klimaat robuust (grond) watersysteem , het tegengaan van verdroging en (grond)waterbescherming en een vitale bodem. Binnen dit programma worden visie en beleidsvorming op het terrein van Water en Bodem opgesteld, afgestemd op de wettelijke kaders zoals de KRW en vertaald naar een praktische aanpak en uitvoering.
Vanuit het programma Water en Bodem werk je voor de Brabant Brede Aanpak en GGA. In dat kader werk je samen met collega’s van uiteenlopende partijen -bijvoorbeeld waterschappen, gemeenten, drinkwatermaatschappijen, industrie en overige belanghebbenden- om op die manier gezamenlijk en ieder vanuit zijn eigen expertise en bijdragen, gebiedsdoelen te realiseren.
De inpassing van (grond)waterdoelen is hierbij een van de belangrijke provinciale belangen te midden van de thema’s natuur, milieu, energie en economie. Jij bent op dit onderwerp bij interne en externe overleggen de provinciale expert die het provinciale (grond)waterbeleid en de daarbij behorende ambities uitdraagt.
Binnen de provinciale organisatie stem je de waterbelangen af met de overige programma’s zoals Natuur, Landbouw & Voedsel en Milieu & Energie. Waar nodig weet je ook tijdig op te schalen naar de opdrachtnemer van het team grondwater en/of de programmamanager Water en Bodem. Waar nodig zal je ook deelnemen aan relevante beleidsoverleggen.
Kandidaatomschrijving
Als geohydroloog ben je in staat om gedegen advies te geven en duidelijk je afwegingen te onderbouwen. Je hebt hydrologische kennis en ervaring met geohydrologische modelstudies.
Deze vaktechnische kennis kan je effectief inzetten in de belangenafweging met overige relevante beleidsterreinen.
Je hebt een goed gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen en kan goed verbinding maken tussen diverse organisaties.
Je bent in staat om te zorgen voor een passende vertaling van het provinciale waterbeleid naar de uitvoering (inrichtings- en beheerplannen). Ook adviseer je over noodzakelijke aanpassingen van het beleid ten behoeve van een haalbare en efficiënte uitvoering.
Kennis van het Brabantse Watersysteem is een pré.
Kennis van ArcGIS, scripting en Waternood/ Waterwijzer is een pré.
Eisen
Gunningscriteria
Werkervaring
- 3-5 jaar aantoonbare werkervaring als geohydroloog. (10 %)
- >5 jaar aantoonbare werkervaring als geohydroloog. (25 %)
Kennis en ervaring
- Enige (1-2 jaar) aantoonbare kennis van en ervaring met het Brabantse grondwatersysteem. (10 %)
- Veel (> 3 jaar) aantoonbare kennis van en ervaring met het Brabantse grondwatersysteem. (20 %)
Opleiding
- Afgeronde opleiding Hydrologie of vergelijkbaar op minimaal hbo-niveau. (10 %)
- Afgeronde opleiding Hydrologie of vergelijkbaar op minimaal universitair niveau. (15 %)
Interview
Tijdens het sollicitatiegesprek zijn de laatste (maximaal) 25 punten toe te kennen. Deze 25 punten worden als volgt verdeeld:
1) De zienswijze en visie op de betreffende functie/werkzaamheden, gerelateerd aan eigen ervaring en visie provincie: maximaal 10 punten.
2) Match met het team (voldoende complementair in kennis en samenwerking): maximaal 5 punten.
3) Competenties zoals overtuigingskracht, luisteren, vragen stellen, oordeelsvorming en ambitie: maximaal 10 punten
Bij de provincie gaan we uit van het BYOD (Bring Your Own Device) principe. Daarnaast werken wij momenteel aan rekencapaciteit om het Brabant model op te kunnen draaien. Dit zal bij de start van de opdracht operationeel zijn.
We vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op van de kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund. Dit is onderdeel van de selectieprocedure en een knock-out criteria. We vragen deze bij voorkeur te overleggen voorafgaand aan de eerste werkdag maar in ieder geval uiterlijk binnen één maand nadien. Hiervoor stuurt de provincie u na de definitieve gunning een link op uw persoonlijk e-mailadres.