Senior beleidsadviseur a.i. economie en media

Logo van Hilversum Mediastad, met een blauw schild met een geel propellerachtig symbool en de tekst "Hilversum Mediastad" in blauw en geel.

Aanvraagnummer: 3124
Organisatie: Gemeente Hilversum
Locatie: Hilversum
Uren per week: 24 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Noord-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 3 maand(en)
Sluitingsdatum: 19-08-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht

We zoeken een senior beleidsadviseur economie en media ad interim, die zelfstandig een aantal taken binnen het team kan verrichten.

  1. Ontwikkeling van economisch beleid, waarbij visie en uitvoering hand in hand gaan. Concreet vragen we je mee te werken aan de ontwikkeling van de Economische Visie voor de volgende onderwerpen:
    • Inzet op een diverse(re) economische samenstelling. Dit betekent dat we naast de grootste sector Media (27% van de Hilversumse banen) ook inzetten op andere sectoren. De tweede grote sector in Hilversum is ‘zorg, gezondheid en sport’. Hoe brengen we ambities die o.a. vastliggen in de diverse gebiedsontwikkelingen verder door koppeling aan het bovenregionale ecosysteem en zorgen we voor innovatie? Daarnaast willen we ook meer inzetten op stadsverzorgende economie. Ruimte is echter schaars. Wat is nodig om voor een diversere economie, hoe gaan we dit met de stad doen en met welke instrumenten?
    • Circulaire economie: de transitie naar een duurzame en circulaire economie is één van de grotere opgaven waar het bedrijfsleven (en de maatschappij) voor staat. In het nationale programma Ruimte voor Economie van het Ministerie van Economische Zaken wordt gesteld dat deze transitie 15% additionele fysieke ruimte vraagt. Hoe gaan we dit accommoderen/faciliteren? Wat is nodig om de transitie naar een circulaire en duurzame economie te realiseren? Dit willen we samen de stad (ondernemers, onderwijs, andere stakeholders) en regio’s (Utrecht, Gooi en Vechtstreek en Amsterdam) doen. Welke instrumenten zetten we als gemeente hiervoor in? In de economische visie moet hier duidelijkheid over komen.
  2. Voorkomende werkzaamheden die worden toegewezen aan het team Economie en Media.


Vereisten / knock-outcriteria


1. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Ruimtelijke Ordening, Sociale Geografie, Economie of met een ruimtelijk en/of economisch component;
2. Minstens 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met het ontwikkelen van ruimtelijk economische beleid;

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met beleidsontwikkeling bij een beleidsafdeling economie binnen een gemeentelijke instelling (30 punten);
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met werken in politiek/bestuurlijke omgeving (30 punten);
5. Een aantoonbare opleiding op minimaal wo master niveau op het gebied van Ruimtelijke Ordening of Economie (10 punten);
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het uitbrengen van adviezen en schrijven van beleidsdocumenten op bestuurlijk niveau, zowel inhoudelijk als qua proces (30 punten).


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.


Benodigd aantal professionals

1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.


Planning


De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 22 augustus 2024 tussen 09:00 uur en 11:00 uur en vrijdag 23 augustus 2024 tussen 13:00 uur en 15:00 uur. Kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag dinsdag 20 augustus 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.