Projectleider Circulair Inkopen Regio Deal De Waddeneilanden

De afbeelding toont een logo met het woord "Waddeneilanden" in blauwe hoofdletters. Links staat een rode gestileerde vuurtoren.

Aanvraagnummer: 3784
Organisatie: De Waddeneilanden
Locatie: Zwolle
Uren per week: 8-20 uur per week
Tarief: €110 per uur
Duur van de opdracht: 1 jaar en 5 maanden
Regio: Friesland
Startdatum: 15-10-2024
Optie tot verlenging: 1 jaar
Sluitingsdatum: 29-09-2024 23:59

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdracht omschrijving

Regio Deal De Waddeneilanden (looptijd: van 2024 tot en met 2027)

De Waddeneilanden zijn een trekpleister voor honderdduizenden bezoekers. De aantrekkingskracht als toeristische bestemming én de uitdagingen van de wereld om de eilanden heen, maken dat ze uit balans dreigen te raken. Met Regio Deal De Waddeneilanden zetten de eilanden in op het terugbrengen van die balans voor nu en later. Aan de hand van vijf programmalijnen en diverse projecten geven het Rijk, Provincie Fryslân, Provincie Noord-Holland en de vijf eilandgemeenten (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog) de aankomende jaren een sterke impuls aan de brede welvaart op de eilanden.

Lees hier https://www.dewaddeneilanden.nl/Regiodeal meer over de inhoud van Regio Deal De Waddeneilanden en hier Microsoft Word - 05-03 Bestuurlijke Werkafspraken RDDW 04042024 (sim-cdn.nl) over de bestuurlijke werkafspraken.

Programmalijn 5 Circulaire Economie

Circulaire Economie is een opgave die alle programmalijnen raakt. Uitgangspunt van het Programma Waddeneilanden is dan ook om dat wat binnen de programmalijnen gedaan wordt ‘zo circulair mogelijk’ te doen. De uitgangspunten van een circulaire economie vragen nog wel om een stevige verankering op de eilanden. Dit gaat dan om bewustwording, een gunstig ontwikkelklimaat voor circulaire economie, het verwaarden van productstromen en omgaan met water.

Samenwerkingsproject: Circulair Inkopen.

Steeds meer overheden kopen circulair in. Circulair inkopen en aanbesteden stimuleert namelijk innovaties, kan kosten besparen en draagt substantieel bij aan de klimaatopgave. Maar er zijn ook uitdagingen. Want hoe koop je nu circulair in? En wat levert het op? En hoe pak je dat nu het beste aan wanneer je een kleine gemeente bent op een Waddeneiland? En hoe trek je daarin op met de andere gemeenten op de Waddeneilanden?


Verantwoordelijkheden

Opdracht

Met de uitvoering van het samenwerkingsproject ‘Circulair Inkopen’ willen de 5 eilandgemeenten een stevige bijdrage leveren aan de transitie richting een circulaire economie door bij inkoop en aanbesteding in de eerste plaats te kiezen voor producten die zo min mogelijk uit primaire grondstoffen bestaan en die na hun eerste gebruiksfase goed herbruikbaar zijn. Tegelijkertijd willen we bij inkopen en aanbesteden ook rekening gehouden met andere ambities en doelen zoals opgesteld in de Regio Deal. Circulair inkopen en aanbesteden is een belangrijk instrument in het aanjagen van de eilander circulaire economie en daarom gaan de 5 eilandgemeenten de komende 4 jaar hiermee stevige stappen in maken. Hiervoor gaan zij op zoek naar een partner  die hiervoor een speciaal ontwikkeld programma rondom circulair inkopen en aanbesteden opzet.

Sommige gemeentelijke organisaties, zoals Texel, zijn al op weg met circulair aanbesteden, terwijl anderen net de eerste stappen hierin zetten. Vanwege deze verschillende startposities, zal per eiland een maatwerktraject ontwikkeld worden, passend bij de opgaven en koppelkansen van elk eiland. Op welk niveau ook wordt gestart per eiland, het is van belang dat de nieuwe aandachtspunten in de verschillende processtappen duidelijk zijn.

Activiteiten:

Globaal, korte termijn

Concreet willen de eilanden op korte termijn ieder een overzichtelijke inkoopcasus benoemen die we met hulp van externe kennis circulair gaan inrichten. De ervaringen worden zoveel mogelijk gedeeld. Na het eerste inkooptraject per eiland, volgt mogelijk een tweede, enzovoort. Op die manier doen de eilanden in vier jaar tijd gericht ervaring op. Met die ervaring kunnen de gemeenten ook de toeleverende ondernemers op het eiland weer verder helpen met hun eigen inkoopprocessen.

Globaal, langere termijn

Daarnaast zal worden gewerkt aan een meer strategisch circulair inkoopbeleid voor alle eilandgemeenten, het gaat hier om een veranderopgave. De aanpak hiertoe zal op elk eiland anders zijn.

Producten (voorlopig):

  • 1e Opdracht: Inventarisatie op alle eilanden om te komen tot maatwerkprogramma.
  • 2e Opdracht (na afronden inventarisatie): Opleveren maatwerkprogramma met uitvoeringsplan.
  • 3e Opdracht: praktische adviezen eilanden bij inkoopcasussen, kennisdeling, kennisborging, maatwerk per eiland.
  • 4e Opdracht: begeleiding gemeenten bij toeleverende eilander ondernemers. Maatwerk per eiland.
  • 5e Opdracht: begeleiding bij totstandkoming strategisch circulair inkoop- en aanbestedingsbeleid alle eilanden. Maatwerk per eiland.
  • Installeren werkgroep op alle eilanden;

Wij zijn op zoek naar:

Een projectleider (8-20 uur per week)

  • Die per eiland in beeld gaat brengen (inventarisatie) wat er nodig is om te komen tot een circulair, strategisch inkoop- en aanbestedingsbeleid voor de Waddeneilanden.
  • Die per eiland een maatwerkprogramma met uitvoeringsplan oplevert.

De begeleiding en de coördinatie van het verandertraject en de totstandkoming van het strategisch inkoop- en aanbestedingsbeleid kan ook t.z.t. in handen komen te liggen van deze projectleider.


Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 15 oktober tot 1 april 2026 voor 8-20uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met één jaar. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Kwaliteit (eisen)

U voegt een cv van maximaal 3 pagina's A4 toe.

Aantoonbare ervaring heeft met begeleiding van gemeenten rondom circulair inkopen.

Aantoonbare ervaring heeft met de aanpak ‘circulaire economie’ overall.

HBO werk- en denkniveau.


Prijs (eisen)

Minimaal: € 85,00
Maximaal: € 110,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Gunningscriteria

Sortering
Sorteer op kwaliteit (dan prijs)
Uitleg gunningscriteria

Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De EMVI komt als volgt tot stand:

prijs score = 100 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) * ( 100 / ( hoogste prijs - laagste prijs ) ) )
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria (wensen)

30 %

Je bent bekend met interbestuurlijke samenwerking.

30 %

Je bent bekend met het bestuurlijk speelveld in Fryslân.

20 %

Je beschikt over voldoende juridische en financiële kennis van zaken.

20 %

Je beschikt over voldoende politiek-bestuurlijke sensitiviteit.


Het interview

Beschrijving (uitleg)

Als Inschrijver in de top 3 is geëindigd, ontvangt inschrijver een uitnodiging voor het interview, mits voldaan is aan de gevraagde eisen en een volledig ingevulde aanmelding. Tijdens het interview wordt een verificatie gedaan op basis van de aangeboden offerte. Als de verificatie positief is wordt de kandidaat beoordeeld op basis van criteria. De criteria zijn hieronder te raadplegen ter voorbereiding op het interview. Bij de terugkoppeling op de offertes (gunningsbeslissing) worden de resultaten bekendgemaakt in deze applicatie.


Reageer nu op deze opdracht!

3784 - Projectleider Circulair Inkopen Regio Deal De Waddeneilanden