Senior communicatieadviseur Winkelsteeg

Rood logo met een gestileerd leeuwsymbool naast het woord 'Nijmegen' in een vet, schreefloos lettertype.

Aanvraagnummer: 3840
Organisatie: Gemeente Nijmegen
Locatie: Gemeente Nijmegen
Uren per week: Gemiiddeld 16 uur
Tarief: €90 - €105 per uur
Regio: Gelderland
Startdatum: 23-09-2024
Optie tot verlenging: 3 X 1 jaar
Sluitingsdatum: 19-09-2024 08:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht omschrijving

Let op: vanwege een interne systeemstoring maar urgentie in het project betreft dit helaas een verkorte aanbiedingstermijn. Onze excuus voor het ongemak.

Over de gebiedsontwikkeling Winkelsteeg
De gemeente Nijmegen wil de komende 20 jaar 10.000 woningen bouwen binnen de stadsgrenzen en zorgen voor 10.000 extra banen. Winkelsteeg speelt een belangrijke rol in deze ambitie. De ontwikkeling van Winkelsteeg moet ook zorgen voor een betere verbinding van de omliggende stadswijken met de rest van Nijmegen. De gebiedsontwikkeling Winkelsteeg is verdeeld in een aantal gebieden die zich in verschillende fases en snelheden ontwikkelen.

De gebiedsontwikkeling Winkelsteeg kent een hoge mate van complexiteit. Er is een grote diversiteit aan opgaven, een hoog investeringsniveau en we werken in een gebied waar werken en wonen samenkomt met een veelheid aan verkeersstromen. We bouwen terwijl de ‘winkel’ openblijft.
Voor de uitvoering van de opgave gebiedsontwikkeling Winkelsteeg is een gemeentelijke projectorganisatie opgericht. De projectorganisatie wordt geleid door een managementteam (MT). Vanuit het MT wordt regie gevoerd op de gehele integrale gebiedsopgave, het projectteam en de samenwerking met de stakeholders en bewoners. Je bent onderdeel van deze projectorganisatie en maakt functioneel deel uit van het team omgevingsmanagement waar ook branding, placemaking en omgevingsmanagement een rol hebben. Samen met de content specialist vorm je het communicatieteam van Winkelsteeg.

Kijk voor meer informatie over de gebiedsontwikkeling Winkelsteeg op nijmegen.winkelsteeg.nl

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de communicatie van de gebiedsontwikkeling Winkelsteeg. Je weet goed verbinding te maken tussen enerzijds de communicatie vanuit de projectdoelen en ontwikkelingen in het gebied en anderzijds de werkwijze en richtlijnen vanuit de gemeentelijke communicatie.

Je vindt het een uitdaging om de complexe binnenstedelijke ontwikkeling Winkelsteeg communicatief op de kaart te zetten als een vernieuwend gebied waar inwoners en bedrijven met plezier wonen, werken en ontmoeten. Daarmee draag je bij aan een onderscheidend, aantrekkelijk en succesvol gebied in Nijmegen. Je stelt communicatieplannen op en voert deze uit of laat deze uitvoeren. Je adviseert over en begeleidt de ontwikkeling en inzet van communicatiemiddelen. Zo nodig maak je ze ook zelf. En samen met het team omgeving van Winkelsteeg adviseer je over en begeleid je communicatie, participatie en inspraak met de stad.

In de afgelopen maanden is er geïnvesteerd in een goede communicatiebasis onder andere door een:
- Strategisch communicatieplan en daaruit volgend een uitvoeringsplan communicatie 2024/2025 met doelen, kernboodschappen en planning
- Actuele website die zo spoedig mogelijk de lucht in kan
- Opzet en planning voor de nieuwsbrief
- en contentontwikkeling


Verantwoordelijkheden

In de rol als communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de overall communicatie van de gebiedsontwikkeling en stem je de communicatie af met de verschillende projecten in het gebied. Aan de hand van het strategisch communicatieplan Winkelsteeg houd je onder andere regie op het communicatie-uitvoeringsplan en stem je (efficiënt) af op inhoud. De onderstaande werkzaamheden:

  • Bijhouden en uitvoering geven aan de communicatiekalender voor het hele gebied
  • Afstemmen van mijlpalen vanuit de verschillende deelgebieden met de gebiedsontwikkelaars, brandingsspecialist en omgevingsmanager(s) inclusief uitvoeren van de daaruit voortvloeiende communicatieve acties
  • Actueel (en begrijpelijk) houden van de website Winkelsteeg, de beeldbank Winkelsteeg en de diverse vormen van content
  • Uitgeven van de nieuwsbrief (ca. 10 keer per jaar)
  • Adviesrol voor de communicatie vanuit het project Winkelsteeg en de gemeente Nijmegen in relatie tot de uitvoeringscommunicatie van de diverse (deel)projecten inclusief Collegebesluitvorming/ PO – mijlpalen
  • Uitwerking en afstemming van persberichten en persvragen in samenwerking met de woordvoerder(s)
  • Adviseren van collega’s binnen en buiten het projectteam op het gebied van communicatie

Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 23 september tot en met 30 september 2025 voor gemiddeld 16 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 3 X 1 jaar. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Overige eisen

U voegt een cv van maximaal 3 pagina's A4 toe. (Indien het cv (incl. figuren, tabellen, voorblad en inhoudsopgave) langer is dan het toegestane aantal A4's, wordt deze enkel voor het toegestane aantal A4's beoordeeld, waarna de overige A4's buiten de beoordeling worden gehouden. Het cv is in het Nederlands gesteld in lettertype Arial 10 (of vergelijkbaar) en bij voorkeur in PDF-formaat. In het cv dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld. NB. Het cv dient ter verificatie van de bij de eisen en gunningscriteria gegeven antwoorden. Daarnaast dient u bij alle eisen en de gunningscriteria kwaliteit de antwoorden/beschrijvingen in het bijbehorende veld "toelichting" van de applicatie in te vullen. Verwijzingen naar ALLEEN het cv en/of andere documenten bij de toelichting op de eisen en de gunningscriteria kwaliteit kan leiden tot uitsluiting.)

Je beschikt aantoonbaar over meerdere jaren hbo werkervaring en denkniveau.

Je bent flexibel inzetbaar voor gemiddeld 16 uur per week, waarbij je in ieder geval iedere dinsdag en donderdag verplicht aanwezig kan zijn op locatie te Nijmegen.

Je hebt in de afgelopen 7 jaar minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur met het opstellen van communicatieplannen binnen gemeentelijke organisaties

Je hebt meerdere jaren aantoonbare ervaring in de rol van communicatieadviseur met communicatieprojecten in relatie tot binnenstedelijke gebiedsontwikkeling” .

Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring bij een 100.000+ gemeente in de rol van communicatie adviseur


Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 20 %
Gewicht van kwaliteit : 80 %
Uitleg gunningscriteria

Top

Op basis van de beste kwaliteit-prijsverhouding (BKPV) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De BKPV komt als volgt tot stand:

prijs score = ( 1 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) / laagste prijs ) ) * 100 , maar nooit lager dan 0
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria Kwaliteit

35 %

Je hebt meerdere jaren ervaring als senior communicatieadviseur binnen een gemeente. >3 jaar = 10% ; >4 jaar = 20% ; >5 jaar = 35%

35 %

Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring met het opstellen van communicatieplannen binnen gemeentelijke organisaties. >4 jaar = 10% ; >5 jaar = 20% ; >6 jaar = 35%

30 %

Je hebt aantoonbare ervaring met: - Actualiseren van een gemeentelijke websites =10% - Opzet en planning voor een nieuwsbrief - 10% - en contentontwikkeling = 10% Maximaal 30%


Gunningscriterium Prijs

Minimaal: € 90,00
Maximaal: € 105,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Competenties te toetsen in interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Je beschikt aantoonbaar over de onderstaande competenties:

  • Bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden, belangen, issues en krachtenvelden binnen de organisatie en in de projectomgeving en handelt hiernaar;
  • Proactief en kan zelfstandig werken en bewaart het overzicht;
  • Heeft organisatietalent;
  • Kan gemakkelijk schakelen tussen beleid/advies en uitvoering;
  • Toont eigenaarschap en is resultaat- en oplossingsgericht;
  • Staat open voor verandering en is flexibel;
  • Kan goed omgaan met complexiteit, hectiek en weerstand;
  • Weet mensen voor zich te winnen en hen mee te krijgen in een samenwerkingsaanpak en de projectdoelen;
  • Haalt proactief resultaten samen met het team en de projectorganisatie;

Heeft ervaring met werken in een gemeentelijke organisatie en politieke omgeving en heeft aantoonbare affiniteit met en/of kent Nijmegen.


Interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Uitsluitend de Externen die na een schriftelijke beoordeling van de Offertes in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen worden uitgenodigd voor een interview.

Indien na de schriftelijke beoordeling van de Offertes blijkt dat er meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal de score op (sub)gunningcriterium kwaliteit van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal het (sub)gunningcriterium prijs van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen alle betrokken Externen worden uitgenodigd voor een interview.

De interviews zullen plaatsvinden op vrijdag 20 september. Gelieve hier rekening mee te houden.