Fraud Blocker Strategisch Programmamanager Dienstverlening | ZZP Opdracht

Strategisch Programmamanager Dienstverlening

Logo van Gemeente Epe met een gestileerd blauw hert in een gouden lauwerkrans, met daaronder in blauw "Gemeente Epe" geschreven.

Aanvraagnummer: 4552
Organisatie: Gemeente Epe
Locatie: Epe
Uren per week: 24
Tarief: €100 - €140 per uur
Duur van de opdracht: 11 maanden
Regio: Gelderland
Startdatum: 6-1-2025
Optie tot verlenging: 2x 6 maanden en 4x 3 maanden
Sluitingsdatum: 03-11-2024 23:59

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdracht omschrijving

Gemeente Epe heeft de doelstelling om de bestaande visies en initiatieven rondom dienstverlening te transformeren tot een helder, samenhangend programmaplan voor verbeterde dienstverlening in Epe.

Wij streven er naar dat onze klanten (inwoners, bedrijven en andere instanties) liefst in 1 keer goed geholpen worden met complete integraal afgestemde informatie en producten. Voor deze verbetering van onze externe dienstverlening is naast een klantgerichte houding een programmaplan dienstverlening nodig waarin de ambities vertaald worden in heldere doelen en daarop gebaseerde acties met bijbehorende prioritering en benodigde middelen.


Wie zijn wij?

Gemeente Epe heeft 33.000 inwoners en ruim 200 betrokken collega’s. De sfeer is informeel, de communicatielijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen initiatief. Elke dag werken we samen met onze inwoners en ondernemers om onze gemeente een stukje mooier, zorgzamer, veiliger en duurzamer te maken.

Wie ben jij?

Als Strategisch Programmamanager ben jij de motor achter de ontwikkeling van onze gemeentelijke dienstverlening, van visie naar uitvoering. We zoeken programmamanager met sterke realisatiekracht, die deze visie kan omzetten in daadkrachtige, concrete acties. Je hebt een heldere kijk op dienstverlening en bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Als natuurlijke leider bevorder je een inwonergerichte en klantgerichte cultuur, en werk je effectief samen met collega’s uit diverse disciplines zoals organisatieontwikkeling, procesoptimalisatie, communicatie en digitalisering. Samen streven jullie naar het succesvol realiseren van ons dienstverleningsprogramma, met een scherp oog voor impact en effectiviteit.


Verantwoordelijkheden

Als strategisch programmamanager ben jij verantwoordelijk voor de visie en succesvolle implementatie van het programmaplan, waarbij jij:

  • het directieteam adviseert over de koers en een sleutelrol vervult in de ontwikkeling van de gemeentelijke dienstverlening, van visie tot implementatie.
  • regie hebt op het operationaliseren van de strategische opgave.
  • door de initiatieven bijdraagt aan verbinding- en integraliteit tussen team overstijgende (strategische) opgaven.
  • bijdraagt aan Planning & control producten (primair inhoud) door regelmatig evalueren van het programmaplan en te komen met innovatieve voorstellen om de strategie actueel en effectief te houden.
  • je in het programma dienstverlening enerzijds richt op een klantgerichte houding en gedrag en anderzijds op concrete maatregelen ter verbetering van de feitelijke dienstverlening.
  • de gedefinieerde serviceformules van VNG (o.a. afhandeltermijnen, bereikbaarheid), die horen bij vijf klantrollen, onderdeel laat zijn van het programma.

We denken in mogelijkheden en oplossingen en werken van procesgericht naar klantgericht. We werken vanuit de bedoeling, dus niet de regel of afspraak staat centraal maar de intentie van die regel. We maken de beweging van toetser naar adviseur, van louter sturen op proces naar sturen op resultaat en oplossing. Deze houding is voor jou vanzelfsprekend en je bent in staat om dit ook over te brengen.

Wij vragen van jou om binnen twee maanden na start een programmaplan op te leveren en vervolgens aan de slag te gaan met de implementatie hiervan. Hiervoor stem je af met je opdrachtgever en vorm je een programmateam.

Aan het eind van de opdracht is er merkbaar een klantgerichte houding en gedrag gerealiseerd en zijn concrete maatregelen geïmplementeerd ter verbetering van de dienstverlening, zodat er sprake is van een duidelijk hogere score in tevreden klanten. Daarnaast is permanent leren en verbeteren van dienstverlening een vanzelfsprekendheid geworden in de organisatie.


Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 6 januari 2025 tot en met 31 december 2025 voor 24 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 2x 6 maanden en 4x 3 maanden, waarbij de inzet na 2025 zal variëren van 8 tot 24 uur per week. Om de opdracht goed te kunnen vervullen is het wenselijk dat je de verbinding met de verschillende stakeholders actief opzoekt en dus ook zichtbaar en beschikbaar bent in Epe. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Overige eisen

U voegt een cv van maximaal 3 pagina's A4 toe, inclusief een motivatiebrief geschreven door de kandidaat. Benoem duidelijk om welke vacature het gaat, wat het tarief is en de beschikbaarheid in uren.

HBO+ / WO werk- en denkniveau

Meerjarige ervaring in verandermanagement en het adviseren om te komen verbeteringen in brede gemeentelijke dienstverlening.

Minimaal 5 jaar ervaring als programmamanager met leiden van dienstverleneningsprojecten bij ten minste 2 verschillende gemeentelijke overheden met succesvolle implementatie.

Aantoonbare kennis en ervaring met de implementatie van de 5 klantrollen van VNG en daaraan gekoppelde serviceformule.


Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 30 %
Gewicht van kwaliteit : 70 %
Uitleg gunningscriteria

Top

Op basis van de beste kwaliteit-prijsverhouding (BKPV) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zo nodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De BKPV komt als volgt tot stand:

prijs score = ( 1 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) / laagste prijs ) ) * 100 , maar nooit lager dan 0
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria Kwaliteit

20 %

Ervaring in verandermanagement en het adviseren om te komen verbeteringen in brede gemeentelijke dienstverlening.

40 %

Minimaal 5 jaar ervaring als programmamanager met leiden van dienstverleningsprojecten bij gemeentelijke overheid met succesvolle implementatie

25 %

Ervaring bij ten minste 2 verschillende gemeentelijke overheden als programmanager dienstverleningsprojecten.

15 %

Aantoonbare kennis en ervaring met de implementatie van de 5 klantrollen van VNG en daaraan gekoppelde serviceformule.


Gunningscriterium Prijs

Minimaal: € 100,00
Maximaal: € 140,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Competenties te toetsen in interviewfase

Beschrijving (uitleg)

  • Veranderkracht
  • Verbindend
  • Realisatiekracht
  • Strategische visie
  • Klantgericht denken


Interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Uitsluitend de Externen die na een schriftelijke beoordeling van de Offertes in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen worden uitgenodigd voor een interview.

Indien na de schriftelijke beoordeling van de Offertes blijkt dat er meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal de score op (sub)gunningcriterium kwaliteit van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal het (sub)gunningcriterium prijs van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen alle betrokken Externen worden uitgenodigd voor een interview.

De interviews zullen plaatsvinden op donderdagmiddag 7 november. Op 4 november vindt selectie plaats en krijgen genodigden bericht. Gelieve hier rekening mee te houden.


Reageer nu op deze opdracht!

4552 - Strategisch Programmamanager Dienstverlening