Projectleider bibob expertise team (bet)

Logo van Hilversum Mediastad, met een blauw schild met een geel propellerachtig symbool en de tekst "Hilversum Mediastad" in blauw en geel.

Aanvraagnummer: 1009
Organisatie: Gemeente Hilversum
Locatie: Hilversum
Uren per week: 8 tot 24 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 7 maanden
Regio: Noord-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: Mogelijk, maar nog niet bekend
Sluitingsdatum: 06-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Opdracht
De gemeenten van de Regio Gooi-en Vechtstreek werken gezamenlijk aan het vergroten van hun weerbaarheid tegen ondermijnende criminaliteit, door o.a. het gezamenlijk toepassen van de Wet Bibob. Voor de realisatie van een regionaal Bibob Expertise Team (BET), zijn wij op zoek naar een projectleider met kennis over en ruime ervaring met de Wet Bibob.,. De gemeenten zijn Huizen, Laren, Blaricum, Wijdemeren, Gooise Meren en Hilversum. Laatstgenoemde zal als centrumgemeente het voortouw nemen.

- In de eerste fase van het project krijgt de projectleider de opdracht om op basis van het eerder uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek en andere beschikbare documenten een uitgewerkt projectplan te maken. Het haalbaarheidsonderzoek concludeert dat het juridisch, bestuurlijk en privacy-technisch haalbaar is om samen te werken. Om deze samenwerking te realiseren zijn echter stappen te zetten alvorens we operationeel aan de slag kunnen. De projectleider zal deze te nemen stappen beschrijven in het projectplan. Daarnaast zal hierin worden beschreven op welke wijze en met welke bezetting het BET daadwerkelijk vorm kan krijgen.

- In de tweede fase zullen de in de eerste fase beschreven stappen uitgevoerd dienen te worden. Alle voorwaarden om met het BET operationeel te gaan worden in deze fase gerealiseerd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een mandaatregeling, DPIA, ICT voorzieningen, etc.

- In derde fase gaat het BIBOB Expertise Team daadwerkelijk aan de slag met de casuïstiek. De projectleider zal monitoren of de gewenste resultaten gerealiseerd worden en indien nodig bijsturen. Naast de (tijdelijke) projectleider zal het BET bestaan uit BIBOB coördinatoren en specialisten van de betrokken gemeenten. De gezamenlijke capaciteit is beperkt maar groeiende.