Coördinator Voedselloket: De Streek Op Tafel

Rood logo met een gestileerd leeuwsymbool naast het woord 'Nijmegen' in een vet, schreefloos lettertype.

Aanvraagnummer: 4415
Organisatie: Gemeente Nijmegen
Locatie: Nijmegen
Uren per week: gemiddeld 12
Tarief: €90 per uur
Duur van de opdracht: 1 jaar
Regio: Gelderland
Startdatum: 1-1-2025
Optie tot verlenging: 4 x 1 jaar
Sluitingsdatum: 21-10-2024 08:00

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdracht omschrijving

Het loket De Streek op Tafel is in 2023 opgezet om het lokale voedselnetwerk in het Rijk van Nijmegen te verbinden en te versterken. Een belangrijk speerpunt is om inwoners kennis te laten maken met lokaal en gezond voedsel. En om producenten in direct contact te brengen met hun consumenten, veelal in de vorm van plukabonnementen. Daarmee wordt de voedselketen in de regio Rijk van Nijmegen steeds meer toekomstbestendig.

Het loket zit nu nog in de opstartfase. Recent is de stichting De Streek op Tafel opgericht. De stichting heeft ten doel: het (doen) bevorderen van een ecologisch, economisch en sociaal duurzaam voedsellandschap in de regio Nijmegen en omstreken. (NB artikel 2.1 uit de akte van oprichting)

Er zijn vijf speerpunten opgesteld waar het Voedselloket volgens het rapport ‘Voedsellandschap van de toekomst – Regionaal, ecologisch en maatschappelijk verantwoord’ op in dient te springen. Deze staan hieronder geschetst:

Overzicht: Zonder overzicht weten afnemende partijen (bijvoorbeeld horeca-ondernemingen) niet waar ze moeten zijn voor regionale producten en vallen ze terug op grotere leveranciers. Tegelijkertijd weten voedselproducerende partijen ook niet welke ondernemingen hun regionale producten willen afnemen. Daarom is er vraag naar overzicht van de hele regionale keten, zodat het makkelijker wordt om samenwerkingen aan te gaan.

Zichtbaarheid: Om de transitie naar een regionaal ecologisch duurzaam voedsellandschap te vergemakkelijken hebben de individuele initiatiefnemers behoefte aan zichtbaarheid van hun praktijk en producten. Tegelijkertijd dragen de verschillende initiatiefnemers elk op hun eigen wijze bij aan de ontwikkeling en profilering van Nijmegen als groene stad. Naast de behoefte om de zichtbaarheid van het eigen initiatief te vergroten maken initiatiefnemers ook graag onderdeel uit van een algemener verhaal. Een verhaal waarmee ook gewerkt kan worden aan het vergroten van de bewustwording van de consument en het vergroten van de toegankelijkheid tot het regionale voedsellandschap.

Samenwerking/verbindingen: Vanuit de initiatiefnemers is er een behoefte om verbindingen te leggen met andere initiatiefnemers om kennis uit te wisselen en samenwerkingen op te zetten.

Ondersteuning: Vanuit het overkoepelende platform wordt de initiatieven (met de verschillende facetten van voedselproductie, verwerking, distributie, consumptie en recycling) ondersteuning geboden. Deze ondersteuning richt zich met name op vele zaken die lastig op te pakken zijn vanuit één initiatief, echter die afstemming en samenwerking vragen tussen meerdere voedselinitiatieven en betrokken partners.

Eenduidigheid en duidelijkheid: Onder de initiatiefnemer is er behoefte aan eenduidigheid en duidelijkheid. Daarom is de coordinator zo belangrijk: deze persoon is het aanspreekpunt waar men terecht kan met allerlei verschillende praktische vragen, vragen naar kennis en deze persoon is een ingang naar de gemeente.

De huidige ingehuurde opdrachtnemer zal ook een offerte uitbrengen op deze opdracht.


Verantwoordelijkheden

De coördinator vervult diverse rollen om de speerpunten van De Streek op Tafel te adresseren:

Inventariserende Rol:

  • Overzicht bieden van initiatieven in en rondom Nijmegen.
  • Inventariseren van behoeften en benodigde activiteiten van producenten, verwerkers, afnemers, en recyclers.
  • Creëren van visuele overzichten om samenwerking en versterking binnen het voedsellandschap te bevorderen.

Actualiserende Rol:

  • Platform up-to-date houden voor inwoners en belanghebbenden.

Organisatorische en Verbindende Rol:

  • Organiseren van excursies, werksessies, en bijeenkomsten om initiatieven zichtbaar te maken.
  • Bevorderen van samenwerking en bewustzijn rond lokale voedselproductie en korte ketens.
  • Adviseren van het bestuur van de stichting De Streek op Tafel.
  • Voorbereiden en initiëren van aanvragen (projecten en programma’s) voor fondsen en subsidies.

Aanjagende Rol:

  • Initiëren en ondersteunen van activiteiten die lokale voedselproductie bevorderen, voedselverspilling tegengaan, en gezonde voeding toegankelijk maken.
  • Communicatie over activiteiten en het voedselloket verbeteren.
  • Ontwikkelen van een community voor initiatiefnemers om Nijmegen als groene stad te profileren.

Makelaarsrol:

  • Behoeften en aanbiedingen van partijen in kaart brengen en matches faciliteren.
  • Samenwerken met de gemeente op diverse vlakken.

Integrale Benadering en Inclusiviteit:

  • Voedselgerelateerde vraagstukken koppelen aan gezondheid, educatie, sociale cohesie, ecologische duurzaamheid, en meer.
  • Initiatieven verbinden met welzijnsorganisaties, scholen, kennisinstellingen, en horeca.

Centrale Aanspreekpunt en Informatievoorziening:

  • Ondersteunen van inwoners, bedrijven, en organisaties met voedselgerelateerde vragen.
  • Verzamelen en bundelen van maatschappelijke behoeften en wensen in rapportages voor de ontwikkeling van een inclusieve en coherente voedselvisie.
  • Vast aanspreekpunt voor fondsen, subsidieverstrekkers, (particulier of zakelijke) donateurs of sponsoren

Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 01-08-2024, of zoveel eerder als mogelijk is, tot en met 31-07-2025 voor gemiddeld 12 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 4 x 1 jaar. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Overige eisen

U voegt een cv van maximaal 3 pagina's A4 toe. (Indien het cv (incl. figuren, tabellen, voorblad en inhoudsopgave) langer is dan het toegestane aantal A4's, wordt deze enkel voor het toegestane aantal A4's beoordeeld, waarna de overige A4's buiten de beoordeling worden gehouden. Het cv is in het Nederlands gesteld in lettertype Arial 10 (of vergelijkbaar) en bij voorkeur in PDF-formaat. In het cv dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld. NB. Het cv dient ter verificatie van de bij de eisen en gunningscriteria gegeven antwoorden. Daarnaast dient u bij alle eisen en de gunningscriteria kwaliteit de antwoorden/beschrijvingen in het bijbehorende veld 'toelichting' van de applicatie in te vullen. Verwijzingen naar ALLEEN het cv en/of andere documenten bij de toelichting op de eisen en de gunningscriteria kwaliteit kan leiden tot uitsluiting.)bruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.

Aantoonbaar afgeronde opleiding op hbo+ niveau in een relevante richting;

Aantoonbaar minimaal 1 jaar recente ervaring in een soortgelijke rol in de agro- foodsector;

Aantoonbaar meerjarige en recente werkervaring in de transitie naar nieuwe verdienmodellen in de agro- foodsector;

Aantoonbaar meerjarige en recente werkervaring als kwartiermaker/coördinator;

Aantoonbaar ervaring in samenwerkingsverbanden waaraan de overheid en MKB's deelnemen.


Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 20 %
Gewicht van kwaliteit : 80 %
Uitleg gunningscriteria

Top

Op basis van de beste kwaliteit-prijsverhouding (BKPV) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

De BKPV komt als volgt tot stand:

prijs score = ( 1 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) / laagste prijs ) ) * 100 , maar nooit lager dan 0
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )


Gunningscriteria Kwaliteit

40 %

Aantoonbaar afgeronde hbo opleiding in food en/of economie en/of bedrijfskunde;

40 %

Werkervaring in de gehele voedselketen (landbouw tm consument).

20 %

Aantoonbaar minimaal 1 jaar recente ervaring in een soortgelijke rol in de agro- foodsector; 1 jaar = 10%, > 2 jaar is 20%.


Gunningscriterium Prijs

Maximaal: € 90,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Competenties te toetsen in interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Resultaatgericht

Analytisch

Verbinder in de keten, in staat om mensen bij
elkaar te brengen

Pragmatisch, hands
on mentaliteit

Makkelijke omgang met zowel management
als uitvoerend niveau

Integer

Brengt structuur

Durft te spiegelen met respect voor de
persoon

Dienstverlenend

Toekomstgericht, innovatief


Interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Uitsluitend de Externen die na een schriftelijke beoordeling van de Offertes in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen worden uitgenodigd voor een interview.

Indien na de schriftelijke beoordeling van de Offertes blijkt dat er meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal de score op (sub)gunningcriterium kwaliteit van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal het (sub)gunningcriterium prijs van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Externen in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen alle betrokken Externen worden uitgenodigd voor een interview.

De interviews zullen plaatsvinden in november 2024. Gelieve hier rekening mee te houden.


Reageer nu op deze opdracht!

4415 - Coördinator Voedselloket: De Streek Op Tafel