Fraud Blocker Kennisoverdracht ontwikkeling en beheer RPNL-IHR | ZZP

Kennisoverdracht ontwikkeling en beheer RPNL-IHR

Logo van het Kadaster met een gestileerde blauwe letter 'K' naast het woord 'kadaster' in lichtblauwe tekst.

Aanvraagnummer: 5228
Organisatie: Kadaster
Locatie: Apeldoorn
Uren per week: 32
Tarief: €100 per uur
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Gelderland
Startdatum: 01-01-2025
Optie tot verlenging: Geen
Sluitingsdatum: 3-12-2024 23:59

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdracht omschrijving

Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.

Algemeen
De uitvoering van de interne bedrijfsprocessen van het Kadaster wordt in grote mate ondersteund door geautomatiseerde informatiesystemen en gegevensbestanden. Ook de dienstverlening aan de klanten van het Kadaster wordt in grote mate ondersteund door systemen die digitale producten en diensten leveren. Goed ingerichte toegangscontrole speelt hierbij een grote rol; ‘wie mag gebruik maken van welke informatiesystemen, diensten en gegevens en om welke reden’ en ‘hoe wordt dit goed beheerd’ zijn belangrijke thema’s die mede bepalen in welke mate de belangen van het Kadaster en de klant worden geborgd en op basis waarvan voldaan kan worden aan wettelijke eisen.

Omschrijving project
Voor de DSO OBO Kadaster zijn wij op zoek naar een Senior Java Engineer voor het overdragen van kennis van de DSO diensten in het IMRO-domein, Ruimtelijkeplannen (RPNL) en Informatiehuis Ruimte (IHR) aan het IT-team dat deze diensten in beheer gaat nemen.

Het Kadaster is ketenpartner in het Digitaal Stelsel van de Omgevingswet (DSO). We zijn samen met andere ontwikkelpartners georganiseerd in operationele beheerorganisaties (OBO’s). De diensten die de verschillende OBO’s ontwikkelen en beheren, vormen de operationele keten van het DSO-LV.

RPNL en IHR worden gebruikt voor het uitvoeren van de Omgevingswet. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. De Omgevingswet is een bundeling van 26 wetten en regels over ruimtelijke ordening, wonen, infrastructuur, milieu, water en natuur. Aannemers, ondernemers, overheden en omwonenden kunnen bij één loket snel zien snel wat er mag of mogelijk is in de leefomgeving, Bij hetzelfde loket kunnen meteen vergunningen worden aangevraagd.

Ruimtelijkeplannen is gebouwd voor de WRo, de wetgeving voor bestemmingsplannen die is vervangen door de Omgevingswet. Omdat er nog veel bestemmingsplannen moeten worden vervangen door nieuwe omgevingsplannen, is de voorraad bestemmingsplannen een belangrijke bron voor het DSO. Voor het beheren van de bestemmingsplannen door de bronhouder, biedt Ruimtelijkeplannen een Angular frontend met een beheerportaal en een GEO viewer.

IHR is gebouwd om de bestemmingsplannen bruikbaar te maken voor weergave in het DSO. Deze applicatie converteert de bestemmingsplannen naar het juiste format.

Opdrachtomschrijving
Je gaat als adviseur/trainer je diepgaande inhoudelijke en technische kennis inzetten om ervoor te  zorgen dat het IT-team dat de diensten Ruimtelijkeplannen en Informatiehuis Ruimte in beheer neemt, snel effectief en efficiënt in staat is om zelfstandig DevOps beheerwerkzaamheden uit te voeren en functionele aanpassingen te realiseren. Je borgt de benodigde kennis zodanig in documentatie, dat toekomstige teamleden ook weer makkelijk kunnen worden ingewerkt.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

  • Java (21);
  • Spring Boot (3);
  • Typescript / Angular (13+);
  • OpenLayers GEO viewer;
  • Deegree;
  • PostgreSQL/PostGIS;
  • OpenAPI;
  • Swagger;
  • RESTful/SOAP webservices;
  • XML/GML, XSLT;
  • (Geo) JSON;
  • Robot Framework, Python;
  • Traefik;
  • Container technologie (Docker, Kubernetes, Azure Cloud);
  • CI/CD tooling (Git, Tekton, ArgoCD, Maven, Gatling);
  • Monitoring tooling (Prometheus, Grafana);
  • Issue tracking (Jira).

Verantwoordelijkheden

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn

  • Het overdragen van kennis aan en het inwerken van het IT team waar de diensten Ruimtelijkplannen en Informatiehuis Ruimte in beheer gaan worden genomen;
  • Het opstellen van (nog ontbrekende) documentatie welke van belang is voor het langdurig waarborgen van de kennis;
  • Je heb de juiste diepgaande inhoudelijke en technische kennis en kunde van de volgende onderwerpen:
    • Het domein Ruimtelijke Ordening;
    • Het domein Omgevingswet;
    • De modellen IMRO, TAM-IMRO en IMOW;
    • Toepassing van de Europese Inspire richtlijn;
    • IT- en Business architectuur van de diensten RPNL en IHR;
    • De technische implementatie van de applicaties met de verschillende technieken en tooling.


De op te leveren resultaten zijn

  • Op 30-06-2025 zijn de volgende zaken opgeleverd:
    • Het beheerteam is in staat om zelfstandig het technisch en operationeel beheer voor de diensten RPNL en IHR uit te voeren;
    • Het beheerteam is in staat om zelfstandig adaptief onderhoud en andere functionele aanpassingen te realiseren;
    • Er is een volledige set documentatie beschikbaar voor het ondersteunen van de genoemde werkzaamheden en welke geschikt is om nieuwe medewerkers in het beheerteam effectief in te werken.

Beschikbaarheid

De kandidaat is beschikbaar vanaf 01-01-2025 tot en met 30-06-2025 voor minimaal 32 uur per week. De inhuuropdracht kan niet worden verlengd. De opdrachtgever kan de overeenkomst eenzijdig tussentijds opzeggen met een opzegtermijn van één (1) maand. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.


Overige eisen

Verplichte opgave van uw gewaarmerkte KVK-uittreksel. Hieruit moet de tekenbevoegdheid van de ondertekenaar van de onderhavige overeenkomst blijken.

U voegt slechts één Nederlandstalig curriculum vitae (cv) van maximaal 5 pagina's A4 toe. Uit dit cv dient te blijken dat u voldoet aan onderstaande eisen. Indien u naar oordeel van het Kadaster niet voldoet aan de gestelde eisen, of uw cv uit meer dan 5 pagina's bestaat, zal uw offerte terzijde worden gelegd en niet worden meegenomen in de beoordeling van de gunningscriteria. Verzoek om het cv in PDF formaat aan te bieden. Onderstaand de eisen waar de kandidaat aan moet voldoen. Per eis (kort) toelichten waarom de kandidaat in uw ogen aan de eis voldoet. Verwijzen naar het CV volstaat niet.

Minimaal HBO werk- en denkniveau.

Minimaal 5 jaar ervaring met Java ontwikkeling.

Minimaal 5 jaar ervaring met Spring Boot, OpenAPI, Swagger, PostgreSQL.

Minimaal 2 jaar ervaring met software ontwikkeling in het domein van de Ruimtelijke Ordening en de Omgevingswet, Inspire richtlijn implementatie en met de informatiemodellen IMRO, TAM-IMRO en IMOW.

Taalniveau Nederlands minimaal B2.

Door de kandidaat zélf geschreven CV en motivatie.

Competenties waar de kandidaat over dient te beschikken: • Resultaatgericht; • Helicopterview; • Didactische vaardigheden; • In staat om zelfstandig binnen een organisatie te bewegen en omgevingssensitief; • Communicatief zowel schriftelijk als mondeling sterk; • Proactief en initiatiefrijk; • Analytisch vermogen.


Gunningscriteria

Sortering
Beste prijs-kwaliteitsverhouding
Gewicht van prijs : 20 %
Gewicht van kwaliteit : 80 %
Uitleg gunningscriteria

Uitleg gunningscriteria
Op basis van de beoordeling van het ingediende tarief (prijs) en de kwalitatieve criteria wordt de rangorde van kandidaten samengesteld. Met de drie kandidaten die hierbij het hoogst scoren wordt een verificatiegesprek gehouden. Het verificatiegesprek betreft een toetsing van de ingediende offerte. Naar aanleiding van de verduidelijking, toelichting en eventuele bewijsmiddelen die het kadaster middels het verificatiegesprek heeft verkregen, kunnen scores worden bijgesteld. Hierdoor is het mogelijk dat de rangorde binnen de drie hoogst scorenden wordt aangepast. De hoogste scorende kandidaat, na uitvoering van de verificatiegesprekken komt in aanmerking voor gunning.

De punten toekenning voor het gunningscriterium kwaliteit binnen de beoordelingssystematiek is als volgt:

Score Beoordeling
0 Geen antwoord/invulling
Omschrijving: Onderwerp of aspect is niet beschreven

1 Onvoldoende
Omschrijving: Onderwerp voldoet in zijn geheel niet

2 Matig
Omschrijving: Onderwerp of aspect is niet (volledig) behandeld of voldoet op onderdelen niet aan de wensen van het Kadaster

3 Voldoende
Omschrijving: Onderwerp of aspect is volledig behandeld en sluit aan bij de wensen van het Kadaster. Er is geen sprake van meerwaarde.

4 Goed
Omschrijving: Onderwerp of aspect is volledig behandeld, sluit aan bij de wensen van het Kadaster en bevat enkele positief onderscheidende kenmerken er is sprake van enige meerwaarde

5 Uitstekend
Omschrijving: Onderwerp of aspect is volledig behandeld, sluit aan bij de wensen van het Kadaster, bevat positief onderscheidende kenmerken en overtreft hiermee in ruime mate de verwachtingen van de opdrachtgever. Er is sprake van aanzienlijk meerwaarde.

De EMVI komt als volgt tot stand:

prijs score = ( 1 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) / laagste prijs ) ) * 100, maar nooit lager dan 0
kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )

Indien er meer informatie wordt gegeven dan gevraagd zal alleen het maximaal aantal toegestane woorden worden beoordeeld. Alle woorden vanaf het maximaal toegestane aantal zullen niet aan de beoordelaars worden doorgegeven.


Gunningscriteria Kwaliteit

40 %

U geeft een beschrijving van uw ervaring met software ontwikkeling voor het Ruimtelijke Ordening / Omgevingswet domein en met de informatiemodellen IMRO, TAM-IMRO en IMOW (max. 300 woorden, zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden). Beoordeling: De mate waarin de beschrijving van uw ervaring aansluit bij de wensen van het Kadaster.

30 %

U geeft een beschrijving van uw ervaring met Java, Spring Boot, API ontwikkeling en de hierbij relevante tooling zoals OpenAPI en Swagger. U geeft ook uw kennis van en ervaring met (Angular) Typescript weer. (max. 300 woorden, zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden). Beoordeling: De mate waarin de beschrijving van uw ervaring aansluit bij de wensen van het Kadaster.

30 %

U toont duidelijk aan (max. 300 woorden) welke wijze de door u geleverde expertise en competenties binnen de geschetste situatie een bijdrage leveren aan te behalen resultaten (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden). Beoordeling: Hoe beter de expertise en competenties aansluiten bij de eisen van de opdracht hoe hoger de score.


Gunningscriterium Prijs

Maximaal: € 100,00

Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

Competenties te toetsen in interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Het verificatiegesprek betreft een toetsing van de ingediende offerte. Waarbij de nadruk ligt op de eisen en de kwalitatieve gunningscriteria.


Interviewfase

Beschrijving (uitleg)

Uitsluitend de Kandidaten die na een schriftelijke beoordeling van de Offertes in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen worden uitgenodigd voor een verificatiegesprek.

Indien na de schriftelijke beoordeling van de Offertes blijkt dat er meer dan drie Kandidaten in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal de score op (sub)gunningscriterium kwaliteit van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Kandidaten in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zal het (sub)gunningscriterium prijs van doorslaggevende betekenis zijn in het bepalen van de definitieve rangorde.

Indien ook in dat geval meer dan drie Kandidaten in de rangorde de plaatsen 1 tot en met 3 innemen, zullen alle betrokken Kandidaten worden uitgenodigd voor een verificatiegesprek.

De verificatiegesprekken zullen plaatsvinden op 12 december 2024 via MS Teams. Deze datum staat vast en hier wordt niet van afgeweken.


Reageer nu op deze opdracht!

5228 - Kennisoverdracht ontwikkeling en beheer RPNL-IHR