Scrummaster

Logo van kvk met opvallende letters in donkergroenblauw.

Aanvraagnummer: 2727
Organisatie: Kamer van Koophandel
Locatie: Utrecht
Uren per week: 40 per week
Tarief: €85 per uur
Duur van de opdracht: 15-8-2024 t/m 15-2-2025
Regio: Utrecht
Startdatum: 15-8-2024
Optie tot verlenging: 1 x 6 maanden
Sluitingsdatum: 22-07-2024 09:30

LET OP! Opdrachten dienen minimaal 1 werkdag voor de sluitingsdatum binnen te zijn voor tijdige verwerking.


Deel deze opdracht


Opdrachtomschrijving

KVK is bezig met een grote transformatie. We willen steeds verder digitaliseren en onze producten en diensten toegankelijker maken voor ondernemers. Met scrum teams is KVK continu bezig om ondernemers een optimale online-ervaring te bieden voor de producten en diensten van KVK. Voor de group solide fundament zijn we op zoek naar een ervaren scrum master voor twee van onze teams.
Jij bent vakkundig, marktgericht en analytisch sterk. Complexe materie vertaal jij eenvoudig in heldere analyses die je overtuigend weergeeft richting Product Owners, teamleden en zo nodig buiten het Scrum team. Binnen het team motiveer jij je teamleden en creëer je een inspirerende omgeving waarin focus, feedback en innovatie centraal staan. Je bent gericht op samenwerking, hebt een groot inlevingsvermogen en sterke communicatieve en coachende vaardigheden.

Als Scrum master ben je verantwoordelijk voor het faciliteren en optimaliseren van het scrumproces en het faciliteren van Scrum events zoals retrospectives. Je werkt samen met andere Scrummasters aan het optimaliseren van processen om steeds beter en effectiever te werken. Jij zorgt ervoor dat niets het team in de weg staat om goed werk te kunnen verrichten en je ondersteunt Product Owners bij een goede invulling van hun rol. Kortom, je begrijpt als geen ander de ontwikkelingen die een team doormaakt, hanteert de principes die op dat moment nodig zijn, herkent mogelijke conflicten tijdig en weet ze op te lossen. Als scrummaster ben je ook bezig met het faciliteren van de kwartaal planning sessies (GPE Group Planning Events) voor de groups (tribes). Daarnaast zullen wij je ook vragen om onze Practice scrummaster naar een hoger niveau te tillen.

We zijn op zoek naar iemand met minimaal 5 jaar ervaring in de rol van Scrum master. Je begrijpt wat erbij komt kijken om een kwalitatief goed dienst te ontwikkelen. Je hebt affiniteit met product georienteerd teams en ervaring met het toepassen van scrum/kanban binnen grotere organisaties en dan met name op de teams die voorheen middels waterval werkten. Op de persoonlijke kant kun je goed coachen en inspireren. Je kan het team aansporen om zelf eigenaarschap te nemen over proces, backlog en de omgeving, ook weet je, indien nodig, tegengas te geven. Je kunt dus coachen, faciliteren en een voorbeeld zijn voor anderen.

Kandidaatomschrijving

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Resultaatgericht
Werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Verantwoordelijkheid nemen
De kandidaat heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Daarnaast is hij/zij aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.


De competenties worden tijdens het interview getoetst.

Let op!: Voorafgaand aan de beoordeling van uw aanbieding wordt deze getoetst op volledigheid en geldigheid aan de hand van de in de uitvraag gestelde eisen en de informatie in het CV. Indien gestelde eisen niet aantoonbaar in het cv zijn te herleiden dan zal deze eis in het antwoord van uw aanbieding worden aangepast. Het resultaat daarvan is dat uw aanbieding of lager scoort in de ranking of terzijde wordt gelegd. U ontvangt hierover een gemotiveerd bericht.

Goed om te weten: screening is onderdeel van de procedure, waarbij ook een social media check plaatsvindt. Zie https://werkenbij.kvk.nl/pages/nl-nl/algemeen/privacyverklaring voor meer informatie hierover.

Eisen

Opleiding
Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding Ervaring
Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 10 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Scrummaster Ervaring
Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het ondersteunen van meerdere teams als Scrummaster Ervaring
Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met Product Backlog Management Ervaring
Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met IT implementaties binnen complexe omgevingen Kennis
Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare kennis van Jira (of gelijkwaardig) Kennis
Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare kennis van IT Operatie (beheer) Opdracht
Aanbieder mag maximaal één cv indienen

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 30 %

Kennis
De afgeronde opleiding is op het gebied van Bedrijfskunde, Verandermanagement, Organisatiekunde of vergelijkbaar
Weging: 9 %

Kennis
Kandidaat heeft aantoonbare kennis van SAFe, Nexus, Spotify en andere Agile schalingsmodellen
Weging: 9 %

Ervaring
Kandidaat heeft ... jaar aantoonbare ervaring met het implementeren van Agile, DevOps, Scrum en Kanban concepten
  • 0 tot 2 jaar (2 %)
  • 2 tot 5 jaar (5 %)
  • 5 jaar of meer (8 %)
Weging: 8 %

Ervaring
Kandidaat heeft ... jaar aantoonbare ervaring met Continuous Integration, Continuous Delivery en Continuous Deployment
  • 0 tot 2 jaar (2 %)
  • 2 tot 5 jaar (5 %)
  • 5 jaar of meer (8 %)
Weging: 8 %

Kennis
Kandidaat heeft aantoonbare kennis van CSM en/of PSM
Weging: 8 %

Ervaring
Kandidaat heeft ... jaar ervaring met werken bij een vergelijkbare overheidsorganisatie
  • 0 tot 3 jaar (2 %)
  • 3 tot 5 jaar (5 %)
  • 5 jaar of meer (8 %)
Weging: 8 %

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Het interview heeft een tweeledig doel.

Allereerst toetsen we de kennis en ervaring van de kandidaat. Basis hierin vormt het eerder ingediende CV in relatie tot de uitvraag. Een negatieve afwijking leidt tot bijstelling van de eerdere beoordeling die heeft geleidt tot de uitnodiging voor het interview en kan leiden tot uitsluiting van de verdere procedure.

Vervolgens gaan we met de kandidaat in gesprek om te toetsen hoe de benodigde competenties terugkomen in de manier hoe hij/zij binnen de opdracht het werk zal gaan doen en wat hij/zij aan vaardigheden meebrengt om dit juist te doen.

Zeer goed 20% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer goed aan in relatie tot de opdracht. Alle elementen en aspecten van de competenties zijn volledig inhoudelijk aansprekend en zeer goed beantwoord. Er worden inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die volledig aansluiten bij de opdracht van KVK.

Goed 10% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat goed aan in relatie tot de opdracht. De meeste elementen en aspecten van de competenties zijn inhoudelijk aansprekend en goed beantwoord. Er worden inhoudelijk specifieke en relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die goed aansluiten bij de opdracht van KVK.

Voldoende 3% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat voldoende aan in relatie tot de opdracht. De elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. Er worden geen inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die duidelijk aansluiten bij de opdracht van KVK.

Onvoldoende 0% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer beperkt aan in relatie tot de opdracht. Niet alle elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. De Kandidaat geeft naar het oordeel van het beoordelingsteam te weinig of geen inhoudelijk antwoord op de gestelde vragen.


Weging: 20 %

Interviewplanning

Start publicatie tender: 10-07-2024

Sluiting inschrijving tender: 22-07-2024

Cv beoordeling: 22-07-2024

Gesprekken: tussen 24-07-2024 en 31-07-2024

Gunningsbesluit: 31-07-2024

Voorlopige gunning: 31-07-2024

Startdatum: 15-08-2024


Reageer nu op deze opdracht!

Opdrachtgevers behandelen geen CV's/kandidaten die niet aan de eisen voldoen. Helaas heeft reageren dan ook geen zin.