Strategisch adviseur financiën

Logo van gemeente heerenveen met gestileerde rode en grijze verticale lijnen tussen de tekst "gemeente" en "heerenveen.

Aanvraagnummer: 1286
Organisatie: Gemeente Heerenveen
Locatie: gemeente Heerenveen
Uren per week: 32-36
Tarief: Geen maximum
Regio: Friesland
Startdatum: 17-06-2024
Optie tot verlenging: ja
Sluitingsdatum: 17-05-2024 23:59

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdracht omschrijving

De Gemeente Heerenveen is op zoek naar een Strategisch Adviseur Financiën. Als Strategisch Adviseur ben je de sparringpartner voor het management en bestuur, waarbij je vanuit verschillende invalshoeken de financiële aspecten van vraagstukken kan analyseren. Je weet als geen ander welke lokale en landelijke ontwikkelingen er spelen op het financiële vlak en kan deze vertalen naar de Heerenveense situatie. Je weet daarbij goed wat de klant nodig heeft en adviseert deze op strategisch niveau en toekomstgericht. Daarnaast ben je voor de team overstijgende vraagstukken een sparringpartner voor de experts financiën binnen het team. Daarbij ben je gericht op samenwerking en weet je op overtuigende wijze verbinding te leggen tussen de verschillende afdelingen.

Je brengt deskundigheid in, waardoor de ander de juiste keuzes kan maken. Je bent proactief, staat stevig in je schoenen en waar dat kan ben je soms een tikkeltje eigenwijs. Ook heb je een goed gevoel voor verhoudingen in de omgeving waarin je werkt en voel je je als een vis in het water in een politiek-bestuurlijke omgeving. Daarbij ken je de kneepjes van het politieke spel, ben je resultaatgericht, daadkrachtig en zijn goede advies- en communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling) jouw kernkwaliteiten.

Verantwoordelijkheden

De Strategisch Adviseur heeft de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je bent (mede) verantwoordelijk voor de reguliere uitvoering van de P&C cyclus.
 • Je adviseert directie en MT op strategisch financieel gebied, waarbij je de verbinding weet te leggen met de inhoudelijke aspecten in de vraagstelling. Je stelt je kritisch en onafhankelijk in je advisering Je levert een bijdrage aan de borging van de kwaliteit binnen het team en zorgt ervoor dat de uitvoering voldoet aan de eisen gesteld in wet- en regelgeving en het financieel administratieve beleid

  Beschikbaarheid

  De kandidaat is inzetbaar vanaf 17 juni 2024 tot en met 31 december 2024 voor 32-36 uur per week. In de eerste zes weken kan de beschikbaarheid van de kandidaat vanwege de zomerperiode geleidelijk worden opgebouwd in uren. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

  Kwaliteit (eisen)

  U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.
  Minimaal 3 jaar recente werkervaring in een soortgelijke functie binnen een Gemeente
  Minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van financiën.

  Prijs (eisen)

  Minimaal: € 90,00
  Maximaal: € 125,00
  Inclusief alle kosten, exclusief BTW.

  Gunningscriteria

  Beste prijs-kwaliteitsverhouding
  Gewicht van prijs : 20 %
  Gewicht van kwaliteit : 80 %

  Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) wordt de top van kandidaten samengesteld. Op basis van de gespreksresultaten wordt één kandidaat geselecteerd. In het geval er uit de gesprekken geen geschikte kandidaat naar voren komt, worden de volgende CV's beoordeeld; zonodig te herhalen tot de selectie is voltooid.

  De EMVI komt als volgt tot stand:

  prijs score = 100 - ( ( uw prijs - laagste prijs ) * ( 100 / ( hoogste prijs - laagste prijs ) ) )
  kwaliteit score = behaalde kwaliteitspercentage
  totaal score = ( prijs score * prijs weging ) + ( kwaliteit score * kwaliteit weging )

  Gunningscriteria (wensen)

  60 %
  Minimaal 3 jaar recente werkervaring specifiek in de functie van Adviseur Financiën bij een Gemeente
  40 %
  Aantoonbare actuele kennis van alle relevante financiële wet- en regelgeving.

  Het interview

  Als Inschrijver in de top 3 is geëindigd, ontvangt inschrijver een uitnodiging voor het interview. Tijdens het interview wordt een verificatie gedaan op basis van de aangeboden offerte. Als de verificatie positief is wordt de kandidaat beoordeeld op basis van criteria. De criteria zijn hieronder te raadplegen ter voorbereiding op het interview. Bij de terugkoppeling op de offertes (gunningsbeslissing) worden de resultaten bekendgemaakt in deze applicatie.