Fiscalist

Logo van purmerend met een gestileerde groene en blauwe stierenkop naast de merknaam in vet, schreefloos lettertype.

Aanvraagnummer: 901
Organisatie: Gemeente Purmerend
Locatie: Purmerend
Uren per week: 32 per week
Tarief: €95 per uur
Duur van de opdracht: 8 maanden
Regio: Noord-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 03-05-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Voor Purmerend werken is bijzonder, want wij werken doorlopend voor de opgave buiten. Dat betekent dat we goed in de gaten houden hoe het met onze inwoners en ondernemers gaat. Dit vraagt empathie en het vermogen om goed te kunnen verbinden. Ook als inwoners, ondernemers of organisaties soms ontevreden zijn en juridische middelen gebruiken zoals een bezwaar. We gaan met hen in gesprek en zoeken samen naar een oplossing, het liefst zonder direct de (juridische) regels te gebruiken. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je omgeving vinden we belangrijk. Die ruimte krijgen we ook van de organisatie en het gemeentebestuur. Soms zitten we aan de keukentafel bij de inwoner, maar ook is er veel contact met de burgemeester of wethouder en de regio.

Opdracht
We zijn op zoek naar een enthousiaste fiscalist met overtuigingskracht en kennis van zaken die het een uitdaging vindt om de gehele organisatie op het gebied van fiscaliteit naar een hoger niveau te tillen. Je bent proactief bezig om kennis en ontwikkelingen op het gebied van fiscaliteit te delen. En werk je samen met andere teams zoals financiën, P&O, vastgoed- en grondbedrijf aan uitdagende fiscale vraagstukken.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot vrijdag 3 mei 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Competenties

  • Je kunt goed samenwerken, bent vaardig in het communiceren op alle niveaus binnen de organisatie en krijgt mensen mee door je energieke en resultaatgerichte manier van werken;
  • Je bent proactief, flexibel en ziet welke kansen er liggen;
  • Je bent niet alleen een fiscaal gericht, maar je weet dit ook te verbinden met de vraagstukken van de stad en de opgaven van je inhoudelijke collega’s.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
5. Een aantoonbare afgeronde opleiding op hbo niveau in de richting van fiscaal juridische of economisch dienstverlening (10 punten);
6. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal wo master niveau in de richting van Nederlands recht – specialisatie Ondernemingsrecht (25 punten);
7. Een afgeronde opleiding op minimaal wo Internationaal en Europees belastingrecht (20 punten);
8. Een afgeronde BTW/BCF cursus, specifiek gericht op de gemeente (15 punten)
9. Aantoonbare werkervaring als Fiscalist bij een gemeente met het traject Doorontwikkeling Horizontaal Toezicht (25 punten):
10. De kandidaat stelt zich voor in een korte (persoonlijke) motivatie en waarom deze geschikt is voor deze opdracht. De motivatie dient geschreven te zijn door de kandidaat zelf.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Aantoonbare werkervaring als Fiscalist binnen een overheidsinstelling;
3. Aantoonbare kennis van de regelgeving op het gebied van VPB, BCF, BTW én loonbelasting (benoem dit duidelijk in het cv.);
4. Maximum uurtarief van €95 , - exclusief BTW/ inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 8 mei 2024 van 13.30 uur tot 16.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 6 mei 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien je de opdracht gegund krijgt, ontvang je een handleiding.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
  • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.
  • We vergoeden geen parkeerkosten en reiskosten aan de inhuur kandidaat die voor Purmerend komt werken. In de marktuitvraag van Flextender wordt gesteld dat het geoffreerde uurtarief inclusief de reiskosten woon-werkverkeer, werk-werkverkeer én parkeerkosten is.