Fraud Blocker H-manager (hiërarchisch leidinggevende) - Freelance Opdracht

H-manager (hiërarchisch leidinggevende)

Rode banner met witte tekst met de tekst "provincie noord-brabant" in hoofdletters.

Aanvraagnummer: 1443
Organisatie: Provincie Noord-Brabant
Locatie: Provincie Noord-Brabant
Uren per week: 28 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Noord-Brabant
Startdatum: 10-6-2024
Optie tot verlenging: 2 x 4 maanden
Sluitingsdatum: 23-05-2024 06:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  



Opdrachtomschrijving

Om meer focus te hebben op onze opgaven en op onze professionals, is binnen onze organisatie gekozen om te werken volgens het HOF-principe. Vanuit dit principe wordt onderscheid gemaakt tussen inhoudelijke sturing op opgaven door Programmamanagers enerzijds en hiërarchische sturing door H-managers anderzijds. Als H-manager ben je verantwoordelijk voor het leveren van het menselijk kapitaal aan de programma’s. Je draagt zorg voor de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van medewerkers.


Wat doet een H-manager?

In je rol als H-manager geef je hiërarchisch leiding aan een eenheid en vervul je de HRM-taken die behoren bij in, door, en uitstroom van medewerkers. Zo begeleid en faciliteer je de medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken en benutten van hun talenten. Ook voer je met hen het gesprekken over hun duurzame inzetbaarheid. Daarbij gebruik je je kennis over wat er in de toekomst in de organisatie nodig is en vertaal je dit voor en met je medewerkers naar: “wat betekent dit voor jouw functie en competentie ontwikkeling”. Je hebt de verantwoordelijkheid voor de functionele ontwikkeling van je medewerkers (kennisontwikkeling, rol & gedrag en werkmethodes = F-sturing).


Wat ga jij doen?

In je rol als H-manager ben je verantwoordelijk voor een eenheid van 60-80 medewerkers en voer je regie op in, door, en uitstroom van medewerkers.

Je begeleid en biedt ruimte aan jouw medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken en benutten van hun talenten. Je voert met hen het gesprek over hun duurzame inzetbaarheid, zodat ze ook zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen om te denken in functionele mogelijkheden. Daarbij gebruik je je kennis over wat er nu en in de toekomst in de organisatie nodig is en vertaal je dit voor en met je medewerkers naar: “Wat betekent dit voor jouw functie en competentie ontwikkeling”. Talentontwikkeling en functionele groei gaan hand in hand en daarom heb je ook de verantwoordelijkheid voor de F sturing die staat voor kennisontwikkeling, rol & gedrag en werkmethodes .

Je werkt nauw samen met programmamanagers en teamleiders aan organisatie- en teamontwikkeling. Je stuurt en coacht je medewerkers en zorgt ervoor dat zij, nu en in de toekomst, goed zijn toegerust voor het realiseren van hun opdrachten.

Jouw werkzaamheden bestaan hiernaast onder andere uit:

  • Strategische personeelsplanning;
  • Het voeren van ontwikkelgesprekken met medewerkers binnen jouw programma;
  • Frequent overleg met programmamanager e/o opdrachtnemers over bijvoorbeeld programmasturing en teamontwikkeling;
  • Frequent overleg met jouw P&O adviseur;
  • Het voeren van sollicitatie- en selectiegesprekken;
  • Verzuimpreventie en -begeleiding van medewerkers.


Zo lever jij jouw bijdrage aan Brabant!

We kunnen onze opdrachten alleen succesvol realiseren als onze professionals de ruimte hebben, als we inzetten op een optimale en brede inzetbaarheid en als we uitgaan van hun talenten en passies. Dan herken je vitale medewerkers. Uiteindelijk levert iedere medewerker binnen de provincie een directe bijdrage aan de maatschappelijke opgaven waar wij als provincie aan werken. Denk hierbij aan de energietransitie, waterveiligheid of stikstof.

Als H-manager is het jouw taak om te zorgen dat iedere medewerker binnen jouw eenheid wendbaar en veerkrachtig is en faciliteer je jouw medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken en benutten van hun talenten om zo optimaal bij te kunnen dragen aan de maatschappelijke opgaven van Brabant.


Met wie werk je samen?

Binnen onze organisatie werken we volgens het HOF-principe. Dat betekent dat we binnen het management een scheiding hebben tussen hiërarchische, functionele en inhoudelijke verantwoordelijkheid. Zo is de programmamanager (O) verantwoordelijk voor de inhoud van het programma en de te behalen resultaten. De hiërarchische (H) en functionele (F) verantwoordelijkheid is belegd bij de H-manager. In het samenspel sturen we op vier ambities: een professional met ruimte, een ijzersterke organisatie, een tevreden bestuur én de ontwikkeling van Brabant. Zo groeien we naar een netwerkorganisatie die zich kenmerkt door een bijzondere manier van samenwerken.

Als H-manager werk je vanuit het programma Menselijk Kapitaal. Een gloednieuw programma van waaruit H-management en P&O zich gezamenlijk organiseren voor het optimaal faciliteren en organiseren van medewerkers, teams en de organisatie. Als H-manager krijg je de verantwoordelijkheid over een eenheid met 60-80 medewerkers en werk je nauw samen met collega's van Personeel en Organisatieontwikkeling.

Daarnaast vorm je een robuust duo met de programmamanager van het programma Infrastructurele Projecten waar de mensen uit jouw eenheid voor werken. Samen spelen jullie in op verschuivingen in de strategie en vertaalt die naar uitvoering. Hierbij heb jij een scherp oog voor team- en kennisontwikkeling en ben je kritisch op het samenstellen van teams die werken aan opdrachten, je werkt vanuit de integraliteit en vanzelfsprekend deel je observaties en analyses met je programmamanager.

Deze opdracht is ter overbrugging van het langdurig verzuim van de huidige H-manager van de eenheid Infrastructurele Projecten.


Kandidaatomschrijving

We zoeken een ervaren manager.

Iemand die beschikt over ruime ervaring als leidinggevende van veelal hoger opgeleide professionals. Je hebt veel kennis en ervaring met instroom, doorstroom en uitstroom. Je hebt ruime kennis en ervaring met organisatie- en teamontwikkeling binnen grote organisaties. Op je CV staan zowel werkgevers binnen de overheid als ook in het bedrijfsleven. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. WO denk en werkniveau. Je bent mensgericht, proactief en resultaatgericht, je kunt uitstekend organiseren, prioriteren en je bent stressbestendig.


Eisen

Opleidingsachtergrond

Kandidaat beschikt over aantoonbaar WO werk- en denkniveau opgedaan door opleiding en ervaring. Dit blijkt uit CV.

Werkervaring

Kandidaat beschikt over aantoonbare werkervaring als leidinggevende van hoger opgeleide professionals. Dit blijkt uit het CV.

Werkervaring

Kandidaat heeft ervaring met het werken als leidinggevende in een HOF-model. Dit blijkt uit het CV.

Werkervaring

Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met het werken als leidinggevende in een overheidsorganisatie. Dit blijkt uit het CV.

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 15 %

Opleiding

Kandidaat beschikt over aantoonbaar WO werk- en denkniveau opgedaan door opleiding en ervaring. Dit blijkt uit CV.
  • Voldoet aan de eis (10 %)
  • Voldoet niet aan de eis (1 %)
Weging: 10 %

Werkervaring

Kandidaat beschikt over aantoonbare werkervaring als leidinggevende van hoger opgeleide professionals. Dit blijkt uit het CV.
  • > 10 jaar ervaring (15 %)
  • 6-10 jaar ervaring (10 %)
  • 1-6 jaar ervaring (5 %)
  • <1 jaar ervaring: (1 %)
Weging: 15 %

Werkervaring

Kandidaat heeft ervaring met het werken als leidinggevende in een HOF-model. Dit blijkt uit het CV.
  • > 5 jaar ervaring (20 %)
  • 3-5 jaar ervaring (12 %)
  • 1-3 jaar ervaring (6 %)
  • <1 jaar ervaring (1 %)
Weging: 20 %

Werkervaring

Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met het werken als leidinggevende in een overheidsorganisatie. Dit blijkt uit het CV.
  • > 5 jaar ervaring (15 %)
  • 2-5 jaar ervaring (8 %)
  • 1-2 jaar ervaring (3 %)
  • <1 jaar ervaring (1 %)
Weging: 15 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Tijdens het sollicitatiegesprek zijn de laatste (maximaal) 25 punten toe te kennen. Deze 25 punten worden als volgt verdeeld:


1) De zienswijze en visie op de betreffende functie/werkzaamheden, gerelateerd aan eigen ervaring en visie provincie: maximaal 10 punten.

2) Match met het team (voldoende complementair in kennis en samenwerking): maximaal 5 punten.

3) Competenties zoals verbindend, proactief, resultaatgericht, vernieuwend, organisatievermogen en stressbestendig: maximaal 10 punten.


Bij de provincie gaan we uit van het BYOD (Bring Your Own Device) principe.


We vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op van de kandidaat aan wie de opdracht voorlopig wordt gegund. Dit is onderdeel van de selectieprocedure en een knock-out criteria. We vragen deze bij voorkeur te overleggen voorafgaand aan de eerste werkdag maar in ieder geval uiterlijk binnen één maand nadien. Hiervoor stuurt de provincie u na de definitieve gunning een link op uw persoonlijk e-mailadres.


Weging: 25 %

Interviewplanning

We streven er naar de gesprekken te houden op maandag 27 mei.