Senior Beleidsadviseur werkvoorziening en arbeidsmarktbeleid

Logo van gemeente eemsdelta met drie golvende lijnen in blauw en groen boven de rode tekst "gemeente eemsdelta.

Aanvraagnummer: 2056
Organisatie: Gemeente Eemsdelta
Locatie: Gemeente Eemsdelta
Uren per week: 24 per week
Tarief: €80 - €100 per uur
Regio: Groningen
Startdatum: 01-08-2024
Optie tot verlenging: 2 x 12 maanden
Sluitingsdatum: 20-06-2024 17:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

Eemsdelta is een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken met onze vertrouwde kwaliteiten!

Ook in Eemsdelta zien we dat de samenleving in een hoog tempo verandert. Mede door de digitalisering organiseren inwoners zich gemakkelijker en sneller, maar ook de opgaven die op ons afkomen vragen om een andere manier van werken én we kunnen het niet langer alleen. We willen vooral een gemeente zijn (en blijven) die dichtbij de inwoners, ondernemers en partners staat. We willen weten wat er leeft, wat er nodig is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ons gebied zich ontwikkelt en dat de leefbaarheid groot is. Eemsdelta dichtbij!

Dit ga jij doen Als senior Beleidsadviseur werkvoorziening en arbeidsmarktbeleid geef je samen met je collega's gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van werkvoorziening en arbeidsparticipatie. Hiervoor werk je samen met collega's van andere teams binnen de gemeente en met ketenpartners.

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de wethouder, het management en ketenpartners op het gebied van werkvoorziening en arbeidsmarktbeleid;
 • Je onderzoekt en adviseert over een toekomstige invulling van Beschut werk
 • Je adviseert over de ontwikkeling van het Werkbedrijf naar een sociaal ontwikkelbedrijf en de financiering van het Werkbedrijf;
 • Je bent actief binnen de arbeidsmarktregio Groningen;
 • Je hebt regelmatig overleg met het Werkbedrijf en met de uitvoerende teams binnen het Sociaal Domein;
 • Je ontwikkelt en werkt aan strategisch en integraal beleid en geeft vorm aan visies binnen het Sociaal Domein en stelt daarnaast ook rapportages, verordeningen en beleidsregels op;
 • Je neemt deel aan verschillende projecten en programma's op het gebied van ontwikkelcentra, onderwijs en arbeidsmarkt, Campus etc.

Kandidaatomschrijving

Voor deze opdracht zoeken we een pro-actieve collega, die zich binnen de politiek bestuurlijke omgeving soepel beweegt. Je bent creatief en in staat om ‘anders’ te denken en anderen te inspireren. Je laat je niet snel uit het veld slaan en bent resultaat- en oplossingsgericht. Je weet goed om te gaan met tegengestelde belangen en weet draagvlak te creëren. Je bent verbindend en samenwerkingsgericht.

Verder heb je:

 • HBO/ WO werk- en denk niveau en beschik je over minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen een gemeente;
 • Je doorgrondt en analyseert problemen, legt verbanden en anticipeert op de toekomst;
 • Daarnaast beschik je over uitstekende sociale, schriftelijke en communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt kennis van wetgeving (participatiewet), (gemeentelijk) beleid, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan;
 • Je bent een krachtige en overtuigende gesprekspartner op alle denkbare niveaus en je hebt ervaring met het optreden in overlegsituaties;

Eisen

Aantoonbaar een afgeronde relevante hbo-of WO-opleiding
Kandidaat heeft op het CV aangetoonde afgeronde HBO of WO opleiding,
Je hebt op cv aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring in een functie als senior beleidsadviseur bij een gemeente
Je hebt op cv aantoonbaar ervaring in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 20 %


Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Motivatiebrief: Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. In de brief geeft de kandidaat de motivatie voor de opdracht aan en geeft de kandidaat aan waaruit blijkt dat de kandidaat geschikt is voor deze opdracht.

Weging: 25 %


3 jaar ervaring beleidsveld werkvoorziening en arbeidsmarktbeleid
Weging: 15 %


Ervaring met deelname aan projecten en programma's op het gebied van ontwikkelcentra en onderwijs.
Weging: 15 %


Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. De kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek worden tijdens dit gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven bij de opdrachtomschrijving/kandidaat omschrijving. Daarnaast wordt er beoordeeld of de kandidaat past binnen de organisatie en/of er een klik is met de kandidaat.


Weging: 25 %

Interviewplanning

De briefselectie vindt plaats op Woensdag 3 juli. De gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 18 juli. Wegens de vakantie van collega's zit er meer ruimte dan gebruikelijk tussen de sluiting en de gesprekken.