Jurist Kostenverhaal


Aanvraagnummer: 800
Organisatie: Gemeente Woerden
Locatie: Woerden
Uren per week: 16 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 9 maanden
Regio: Utrecht
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 1 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 18-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Werken voor de gemeenten Woerden en Oudewater betekent werken aan ambities in een dynamische organisatie met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ruim 500 talentvolle professionals werken voor twee gemeentebesturen die samen 60.000 inwoners vertegenwoordigen.

Je bent werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving en centraal in het Groene Hart. De organisatie kent een informele werksfeer en heeft oog voor medewerkers met talent. We stimuleren ontwikkeling en brede inzetbaarheid. We bieden flexibiliteit in werkzaamheden en interessante interne projecten aan.

https://www.woerden.nl/werken-voor-woerden-en-oudewater .

Opdracht
De gemeenten Woerden en Oudewater hebben veel ambities.
Team Vastgoed zoekt een ervaren jurist kostenverhaal.

Vanuit het team Vastgoed wordt gewerkt aan projecten in het ruimtelijk domein. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het opstellen van en onderhandelen over voorovereenkomsten (intentieovereenkomsten), anterieure overeenkomsten en het adviseren op het gebied wettelijke kostenverhaal.

Competenties

 • heeft een pragmatische en oplossingsgerichte instelling;
 • functioneert zelfstandig en is allround
 • heeft een stevige persoonlijkheid die snel zijn/haar weg door de organisatie vindt om informatie te vergaren
 • is politiek sensitief doch zakelijk ingesteld

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
9. Minimaal 5 jaar werkervaring als jurist op het gebied van kostenverhaal binnen een gemeente in afgelopen 10 jaar (40 punten);
10. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van gebiedsontwikkeling (met name op het gebied van planologische wijzigingen en wettelijk kostenverhaal) (20 punten);
11. Aantoonbare werkervaring met betrekking tot het opstellen van overeenkomsten op het gebied van wettelijk kostenverhaal binnen een gemeente (40 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde juridische opleiding op minimaal wo bachelor niveau;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als jurist op het gebied van kostenverhaal in afgelopen 10 jaar;
3. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van overeenkomsten in het kader van kostenverhaal;
4. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel;
5. Aantoonbare werkervaring met de juridische kant van gebiedsontwikkeling;
6. Aantoonbare werkervaring met ruimtelijke procedures, en de realisatie van het bouwplan;
7. Aantoonbare kennis van de totstandkoming van grondprijzen en wettelijk kostenverhaal en kan hierover inhoudelijk sparren met de planeconoom en de marktpartij;
8. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het werken in projectgroepen;

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland in de week van 22 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo spoedig mogelijk bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • Gemeente Woerden heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een toeleverancier bent die de tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
 • De gemeente Woerden faciliteert geen ‘mobile devices’ zoals laptop en telefoon.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot donderdag 18 april 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.