Senior Projectmanager Stadsboulevard

Logo van purmerend met een gestileerde groene en blauwe stierenkop naast de merknaam in vet, schreefloos lettertype.

Aanvraagnummer: 2022
Organisatie: Gemeente Purmerend
Locatie: Purmerend
Uren per week: 24-36 per week
Tarief: €127,50 per uur
Regio: Noord-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 12 maand(en)
Sluitingsdatum: 17-06-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Organisatie

Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden. Wij werken volgens de “Purmerendse manier”, onze inwoners staan centraal. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met de omgeving vinden we belangrijk.


Opdracht

Als projectmanager IPM ben jij de verbindende schakel, jij gaat samen met IPM-team, met de gebruikers en overige interne collega’s een mooie invulling geven aan de realisatie van opgestelde plannen. Het project waar je onder andere aan gaat werken is de oost-westverbinding, ook wel de ‘stadsboulevard’. De stadsboulevard loopt van de Beemsterbrug tot aan het kruispunt bij het Dijklander ziekenhuis. Het project is in twee fases ingedeeld. De eerste fase, welke naar schatting tot 2 jaar duurt is gericht op de planfase waarin er diverse varianten voor het college en de Raad worden opgesteld. Het doel is in deze fase om een VO op te stellen wat door de Raad wordt goedgekeurd. De complexiteit van deze fase zit in de afstemming tussen de verschillende belangen en programma’s die door het werkgebied heenlopen. Denk hierbij aan het programma binnenstad en de gebiedsontwikkeling Waterlandkwartier. De tweede fase is gericht op het DO en UO en het daadwerkelijk uitvoeren van het project. Naast de Stadsboulevard zijn er nog meerdere interessante projecten waar we iemand voor zoeken. Bij start zal er samen met het team gekeken worden naar interessante werkverdeling.

Je bepaalt de strategie waarmee je het project gaat managen. Het projectteam werkt op basis van integraal projectmanagement (IPM). Je vindt het leuk om vanaf de beginfase mee te denken en de raad en het college mee te nemen in de plannen. Je voert regie op alle fases van het project, de totstandkoming van het ontwerp, de aanbesteding, de uitvoering van het werk, de oplevering en overdracht van het project naar de diverse beheerteams samen met je collega’s in de verschillende projectteams. Je rapporteert aan de ambtelijke opdrachtgever en het management op basis van GROTIK. Ook ben je sparringpartner voor de verantwoordelijke wethouder van de projecten, dit doe je samen met de ambtelijk opdrachtgever.


Vereisten / knock-outcriteria

1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider,-manager in de openbare ruimte;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider gebiedsontwikkeling binnen een gemeente;
3. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;


Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)


4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar met het samenwerken en aansturen van een IPM team (25 punten);
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider gebiedsontwikkeling binnen een gemeente (25 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de rol van projectmanager IPM en met het werken in een IPM structuur (benoem dit duidelijk in een cv met een concreet voorbeeld) (20 punten);
7. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring bij een gemeente met meer dan 80.000 inwoners (benoem dit duidelijk in het cv) (15 punten).
8. Een maximum uurtarief van €127,50- exclusief btw, inclusief reiskosten woon-werk verkeer werk-werkverkeer én parkeerkosten; (10 punten)
9. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in een Civiel Technische richting (5 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in de hoeverre de door jou aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.
Optioneel: De kandidaat stelt zich voor in een korte (persoonlijke) motivatie en waarom deze geschikt is voor deze opdracht. De motivatie dient geschreven te zijn door de kandidaat zelf.


Functieschaal

Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.


Benodigd aantal professionals

1.


CV-eisen

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.


Werkdagen

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen


Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in week 26. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 20 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.