Arbeidsmarktmakelaar

Logo van kvk met opvallende letters in donkergroenblauw.

Aanvraagnummer: 883
Organisatie: Kamer van Koophandel
Locatie: Utrecht
Uren per week: 8 per week
Tarief: Geen maximum
Duur van de opdracht: 13-5-2024 t/m 13-5-2025
Regio: Utrecht
Startdatum: 13-5-2024
Optie tot verlenging: 2 x 12 maanden
Sluitingsdatum: 29-04-2024 09:30

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Als Arbeidsmarktmakelaar maak je arbeidsmarktkansen voor werknemers van KVK inzichtelijk, open je netwerken en ontsluit vacatures, detacheringen, stages en werkervaringsplaatsen.

Wat ga je doen?
Je begeleidt de medewerkers met een loopbaanvraag of vanuit de VWNW-status van de KVK of vanuit een werkloosheidsuitkering ten laste van KVK, naar vacatures in jouw regio, met name in de regio rondom Den Haag, adviseert over realistische uitstroomkansen, maakt analyses op basis van harde data over de (regionale) arbeidsmarkt en geeft voorlichting over de arbeidsmarkt.  Je adviseert over opleidingsmogelijkheden om kansen te vergroten en onderbouwt je advies. Met de employability-adviseur vorm je een team rond de medewerker en geef je input voor het VWNW onderzoek en het VWNW plan.

Wat vragen wij?
Je bent in staat een kritische analyse te maken en te schrijven over realistische kansen op de arbeidsmarkt en onderliggende factoren. Verder weet je de zelfredzaamheid en motivatie van de loopbaan- en VWNW-kandidaten te stimuleren; je durft ook te confronteren. Je beschikt over een groot relevant netwerk rondom Den Haag. Je hebt ervaring met werken bij een overheid en bij voorkeur ervaring met het VWNW-beleid van de rijksoverheid bij een ZBO. De KVK heeft een landelijke dekking van arbeidsmarktmakelaars nodig en heeft daarnaast behoefte aan kennis op een aantal vakgebieden. Je vindt het leuk om te praten over je vakgebied en voorlichting en workshops te geven. Je bent bekend met de mobiliteitsnetwerken en je treedt op als vertegenwoordiger van de KVK. Je kunt tenslotte een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.
Weging prijsdeel: 30 %

Ervaring

Kandidaat heeft ... jaar aantoonbare ervaring en vaardigheden in het analyseren van die positie die iemand op de arbeidsmarkt heeft, het inventariseren van kansen en het overbruggen van gaps
  • 0 tot 3 jaar (6 %)
  • 3 tot 5 jaar (12 %)
  • 5 jaar of meer (17 %)
Weging: 17 %

Ervaring

Kandidaat heeft ... jaar aantoonbare ervaring in het begeleiden van medewerkers met een verplichte VWNW status naar ander werk
  • 0 tot 3 jaar (6 %)
  • 3 tot 5 jaar (12 %)
  • 5 jaar of meer (17 %)
Weging: 17 %

Ervaring en kennis

Kandidaat heeft ... jaar aantoonbare ervaring met het uitvoeren van een VWNW beleid met verplichte VWNW kandidaten, maken van evaluaties en plannen etc.
  • 0 tot 3 jaar (5 %)
  • 3 tot 5 jaar (10 %)
  • 5 jaar of meer (16 %)
Weging: 16 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Het interview heeft een tweeledig doel.

Allereerst toetsen we de kennis en ervaring van de kandidaat. Basis hierin vormt het eerder ingediende CV in relatie tot de uitvraag. Een negatieve afwijking leidt tot bijstelling van de eerdere beoordeling die heeft geleidt tot de uitnodiging voor het interview en kan leiden tot uitsluiting van de verdere procedure.

Vervolgens gaan we met de kandidaat in gesprek om te toetsen hoe de benodigde competenties terugkomen in de manier hoe hij/zij binnen de opdracht het werk zal gaan doen en wat hij/zij aan vaardigheden meebrengt om dit juist te doen.

Zeer goed 20% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer goed aan in relatie tot de opdracht. Alle elementen en aspecten van de competenties zijn volledig inhoudelijk aansprekend en zeer goed beantwoord. Er worden inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die volledig aansluiten bij de opdracht van KVK.

Goed 10% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat goed aan in relatie tot de opdracht. De meeste elementen en aspecten van de competenties zijn inhoudelijk aansprekend en goed beantwoord. Er worden inhoudelijk specifieke en relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die goed aansluiten bij de opdracht van KVK.

Voldoende 3% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat voldoende aan in relatie tot de opdracht. De elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. Er worden geen inhoudelijke specifieke relevante bijzonderheden besproken door de Kandidaat die duidelijk aansluiten bij de opdracht van KVK.

Onvoldoende 0% – Naar het oordeel van het beoordelingsteam sluiten de competenties van de Kandidaat zeer beperkt aan in relatie tot de opdracht. Niet alle elementen en aspecten van de competenties zijn voldoende beantwoord. De Kandidaat geeft naar het oordeel van het beoordelingsteam te weinig of geen inhoudelijk antwoord op de gestelde vragen.


Weging: 20 %

Start publicatie tender: 17-04-2024

Sluiting inschrijving tender: 29-04-2024

Cv beoordeling: 29-04-2024

Gesprekken: tussen 01-05-2024 en 08-05-2024

Gunningsbesluit: 08-05-2024

Voorlopige gunning: 08-05-2024

Startdatum: 13-05-2024