Senior Communicatieadviseur

Logo van Gemeente Waalwijk met gestileerde blauwe en groene tekst en een afbeelding die lijkt op een W in blauwe en paarse kleuren.

Aanvraagnummer: 1185
Organisatie: Gemeente Waalwijk
Locatie: Gemeente Waalwijk
Uren per week: 24 per week
Tarief: Geen maximum
Regio: Noord-Brabant
Startdatum: 03-06-2024
Optie tot verlenging: 2 x 3 maanden
Sluitingsdatum: 20-05-2024 17:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten


Deel deze opdracht
  


Opdrachtomschrijving

Vanwege het vertrek van een van onze collega's zijn wij per 1 juni 2024 op zoek naar een senior communicatieadviseur voor 24 uur per week. De senior adviseur maakt deel uit van team communicatie. Omdat het team bezig is met een herverdeling van de taken, is het exacte takenpakket van deze tijdelijke adviseur nog niet bekend, maar de verwachting is dat de adviseur aan de slag gaat met communicatieadvisering en -uitvoering voor de portefeuille van één of twee bestuurders.

Kandidaatomschrijving

Ben jij onze ideale kandidaat? Dan heb je in ieder geval ruime ervaring in de overheidscommunicatie. Je weet hoe een gemeente werkt en wat het vraagt om voor een gemeentebestuur en een ambtelijke organisatie te werken. Je bent bekend met de belangrijkste thema’s waarmee gemeenten te maken hebben en hebt ervaring met het ontwikkelen van communicatiestrategieën op deze thema’s. Je weet je draai in een nieuwe organisatie snel te vinden, je kunt goed zelfstandig werken maar bent óók een teamplayer: samenwerking met zowel de collega’s van team communicatie als de overige collega’s in de organisatie vinden wij erg belangrijk.

Verder ben je:

- organisatiesensitief
Je hebt inzicht in het krachtenveld van het openbaar bestuur. Je bent flexibel genoeg om evenwicht te bewaren bij tegengestelde belangen en deinst er niet voor terug je onafhankelijk op te stellen. Je kunt omgaan met weerstand.

- omgevingsbewust en verbindend
Je hebt haarfijn in de gaten wat er in de maatschappij speelt. Je doorziet patronen bij complexe uitdagingen. Je bent vaardig in het leggen en onderhouden van verbindingen met anderen.

- samenwerkend en resultaatgericht
Je gaat altijd voor resultaat, waarbij je heel goed doorhebt dat samenwerking meestal een belangrijke voorwaarde is.

- overtuigend
Je bent sterk in het overbrengen van argumenten en weet door verbinding draagvlak te creëren. Maar je durft je ook op basis van goede argumenten te laten overtuigen.

- sterk in probleemanalyse
Je onderzoekt en analyseert de vraag en voelt je verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing. Je beschikt daarbij over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen. Als het nodig is aarzel je niet om stevig de inhoud in te duiken.

- uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
Communicatief ben je zeer vaardig. Je bent goed in staat om anderen daarin te coachen zonder het zelf over te nemen. Je bent duidelijk, open en eerlijk.

Overige kenmerken die de kandidaat typeren zijn:
-
oog voor integraliteit;
- schakelt snel tussen advies en uitvoering;
- empathisch;
- dienstverlenend/klantgericht;
- accuraat;
- integer;
- teamspeler.

Eisen

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 20 %

Werkervaring

Meer dan 5 jaar tot 10 jaar: 5%Meer dan 10 jaar: 10%
Weging: 10 %

Werkervaring

Meer dan 3 tot 5 jaar: 5%Meer dan 5 jaar: 10%
Weging: 10 %

Aantoonbare ervaring met het strategisch adviseren van bestuurders, inclusief woordvoering

Geen ervaring 0%Via CV aantoonbare ervaring: 10%
Weging: 10 %

Aantoonbare ervaring met factor C en overige actuele ontwikkelingen op het gebied van overheidscommunicatie.

Geen ervaring 0%Via CV aantoonbare ervaring: 10%
Weging: 10 %

De kandidaat is uiterlijk per 3 juni 2024 voor minimaal 24 uur per week inzetbaar.

Niet uiterlijk per 3 juni beschikbaar: 0%Wel uiterlijk per 3 juni beschikbaar: 15%
Weging: 15 %

Interview

Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Bij deze opdracht worden na een eerste selectieronde met maximaal drie kandidaten interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Tijdens het interview met de top-3 kandidaten toetsen we of de opgedane werkervaring bij voorgaande opdrachten aansluit bij de uit te voeren werkzaamheden en of de kandidaat beschikt over de benodigde competenties.


Weging: 25 %

Interviewplanning

De interviews worden gepland ZSM na de sluitingsdatum van indienen offertes.