Senior Projectleider Omgevingsplan

Logo van rijswijk met een gestileerde blauwe leeuw naast een schild en een tak met bladeren op een witte achtergrond.

Aanvraagnummer: 679
Organisatie: Gemeente Rijswijk
Locatie: Rijswijk
Uren per week: 16 per week
Tarief: €150 per uur
Duur van de opdracht: 6 maanden
Regio: Zuid-Holland
Startdatum: Zo snel mogelijk
Optie tot verlenging: 2 maal 6 maand(en)
Sluitingsdatum: 05-04-2024 09:00

LET OP! Deze opdracht is gesloten.


Deel deze opdracht


Organisatie
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, en koestert zijn eigenheid. Rijswijk groeit. Het aantal inwoners steeg in zes jaar tijd van 49.000 in 2016 naar 57.000 in 2022. De groei gaat na 2022 door.  De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.

De ambtelijke organisatie telt ca. 500 interne medewerkers en ongeveer 200 externe medewerkers. Rijswijk is een organisatie die wordt getypeerd door een familiaire sfeer, korte lijnen, veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. We kennen binnen de gemeentelijke organisatie vier kernwaarden: Toewijding, Betrokkenheid, Betrouwbaarheid en Deskundigheid die leidend zijn in ons dagelijks handelen.

Met de groei van de stad zal ook de organisatie een schaalsprong moeten doormaken. Zodanig dat we als organisatie in de pas lopen met de ontwikkeling die Rijswijk als stad doormaakt. En we garant blijven staan voor een goede uitvoering van onze taken.

Opdracht
Op basis van realistische ambities en doelen, gericht op het allereerst realiseren van dat wat minimaal nodig is om goed te kunnen werken met de Omgevingswet, zijn binnen onze gemeente projecten gestart op verschillende sporen. Eén van die sporen is het opstellen van het Omgevingsplan Rijswijk. Om van het omgevingsplan van rechtswege te komen tot één uniform en integraal Omgevingsplan Rijswijk, dat uiterlijk per 31 december 2031 vastgesteld dient te zijn, hebben wij een transitiestrategie vastgesteld. Inmiddels is er ook gestart met het opstellen van een Basisregeling, op basis van de uitgangspunten die onze raad hiervoor heeft vastgesteld. Streven is om deze Basisregeling, na een proces van participatie en inspraak, in de eerste helft van 2025 te laten vaststellen.

Om sturing te geven het proces om te komen tot een Basisregeling voor het omgevingsplan en om een strategie te bepalen voor de opvolgende gebiedsgewijze uitrol daarvan, zoekt de gemeente een enthousiasmerende en verbindende Projectleider Omgevingsplan met ervaring met het instrument omgevingsplan. Gedurende de looptijd van het project geef je sturing aan het projectteam en het externe bureau dat ons adviseert, waarbij je gebruik maakt van de kennis en ervaring die je zelf binnen het vakgebied ruimtelijke ordening hebt opgedaan. Binnen dit project werk je intensief samen met betrokken adviseurs en medewerkers, binnen en buiten de organisatie.

Ben jij die energieke en ervaren projectleider die een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het opstellen van het Omgevingsplan Rijswijk? Overzie je het geheel en kun je er van A tot Z verantwoordelijk voor zijn? Dan zoeken wij jou!

Competenties
Voor deze opdracht is het van belang dat je de volgende competenties bezit:

  • Communicatief vaardig;
  • Planmatig en resultaatgericht kunnen werken;
  • Stressbestendig;
  • Teamspeler en klantgericht;
  • Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift;

Vereisten/knock-out criteria
1. Maximum uurtarief van € 150,- inclusief btw en inclusief Fee Flextender en reiskosten woon- en werkverkeer;
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de Ruimtelijke Ordening of Stedenbouw;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als projectleider binnen het werkveld Ruimtelijke Ordening;
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente of overheidsinstelling.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider binnen het werkveld Ruimtelijke Ordening (35 punten);
6. Aantoonbare werkervaring als projectleider voor het gemeentelijke Omgevingsplan (40 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het begeleiden en aansturen van extern partijen (25 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u/de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11a. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Benodigd aantal professionals
Eén (1)

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in de week van 8 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 8 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.